سیستم عامل ویندوز 12؛ هر آنچه باید درباره آن بدانید
سیستم عامل ویندوز 12 بعد از 3 سال از انتشار ویندوز 11 در پاییز 2024 عرضه خواهد شد. در این مطلب به معرفی سیستمعامل ویندوز 12 و ویژگیهای آن میپردازیم.
مایکروسافت در طی دهههای گذشته سعی کرده با ارائه نسخههای جدید از سیستم عامل ویندوز، بستر مناسبی را برای فعالیت کاربران فراهم کند. در این مطلب قصد داریم شما را با سیستم عامل ویندوز 12 آشنا کنیم که در سال 2024 عرضه خواهد شد.
ویندوز 12، نسخه ارتقایافته ویندوز 11
ویندوز 11 در سال 2021 توسط Microsoft روانه بازار شد. در این سه سال، پانوس که مدیر پروژه بود، به طور مداوم آپگریدهای این ویندوز را به کاربران ارائه داد. اما مایکروسافت نسخه بعدی ویندوز را در سال 2024 ارائه خواهد داد. این نسخه ویژگیهایی دارد که ویندوز 12 را از ویندوز 11 متمایز میکند. طبق گزارشاتی که وجود دارند، همچنان نسخه ارتقایافته ویندوز 11 ارائه میشود. اما ویندوز 12 همراه با بهروزرسانیهای لازم است که حس رضایتمندی بیشتری را در کاربران به وجود خواهد آورد.
5 ویژگی جدید در ویندوز 12
اگرچه مایکروسافت هنوز هم اطلاعات دقیقی درباره ویندوز 12 نداده، اما قابلیتهایی از آن فاش شده که بهتر است به آنها نگاهی بیندازیم.
1- رابط کاربری جدید برای دسکتاپ
مایکروسافت هم همپای رقبای خود سعی کرده تا هوش مصنوعی را در نسخه جدید سیستم عامل خود دخالت دهد. نام Copilot رابط کاربری پویای دسکتاپ ویندوز 12 است که به جستجوی پروژههای کاربران میپردازد. اهمیت این رابط کاربری پویا در کمک به درک شرایط اجرای کارهای مختلف روی ویندوز مشخص میشود. به این ترتیب کاربران میتوانند با حداقل ورودی، کارها را با سرعت و دقت بالاتری انجام دهند.
مایکروسافت در ویندوز 10 قابلیت Timeline را اضافه کرد که در ویندوز 11 حذف شد و گویا در ویندوز 12 مجدداً قابل استفاده خواهد بود. این ویژگی به بررسی تاریخچه کارهای انجام شده و وبسایتهای استفاده شده کمک خواهد کرد. Copilot در سهولت استفاده از Timeline باز هم کمککننده خواهد بود. البته وجود نوار ابزار شناور Floating Taskbar که استفاده از موس و کیبورد برای کار با برنامهها را آسان میکند هم تأثیر زیادی دارد.
2- هوش مصنوعی در خدمت کاربران
همانطور که توضیح دادیم رابط کاربری پویای ویندوز 12 به کمک هوش مصنوعی شکل گرفته است. اما شما میتوانید ویژگیهای دیگری را در این نسخه از ویندوز ببینید که از هوش مصنوعی بهرهمند شدهاند. برای مثال میتوانیم به AI-powered interactive shell اشاره کنیم.
ویژگی Super Resolution به کیفیت رزولوشن ویندوز کمک میکند. upscale the graphics content برای بهبود کیفیت بازیهای ویدویی است و AI wallpapers که از پسزمینههای پارالکس یا اختلاف منظر بهرهمند شدهاند، از این قابلیتها هستند.
3- ارائه بهروزرسانیهای سریع و یکپارچه
نکته مثبتی که مایکروسافت در سالهای اخیر در ارائه سیستمعاملهای خود داشته، ارائه بهروزرسانیهای متعدد بوده است. اما این موضوع در ویندوز 12 بیش از پیش مورد تأکید قرار گرفته است. همین نکته مثبت باعث شده تا مایکروسافت، ویندوز 12 را به یک سیستمعامل ماژولار تبدیل کند.
این نکته بر اساس اصول سیستمعامل Windows Core (WCOS) است که در آن عناصر سیستم مانند فایلهای سیستم عامل، درایورها و برنامهها به صورت isolated and read-only خواهند بود. در حالی که به یکپارچه بودن بهروزرسانیها به تسریع فرآیند آپدیت کمک بسیاری میکند.
4- تجربه کار با Edge جدید
مایکروسافت در پروژهای به نام Phoenix، مرورگر Edge را بررسی کرده و با بازسازی آن، ایرادات متعددی که کاربران را اذیت میکرد رفع خواهد نمود. این تغییرات، علاوه بر ارتقا UX و UI، به آرامش و رفاه دیجیتالی کاربران هنگام کار با سیستم کمک میکند.
5- ارتقای ویندوز روی چیپ ARM
بعد از عرضه Snapdragon X Elite، مایکروسافت، Original Equipment Manufacturer-OEM و دولوپرها تصمیم گرفتند که از پلتفرم یا همان چیپ ARM به طور جدی استفاده کنند. در پروژه Qualcomm پردازشگر ARM یک چیپست جدیدی است که در محصولات اپل با M نامیده میشوند. این پردازشگر برای سیستمعامل ویندوز نیز در بستر ARM بعد از ارتقای قابل توجه، عملکرد بسیار خوبی را ارائه داده است که ویندوز 12 آن را به یک بستر بسیار جذاب تبدیل خواهد کرد.
لیست ویژگیها و ارتقاهای جالب سیستم عامل ویندوز 12
- تجربه استفاده بدون دردسر از نرمافزارها
- تسهیل استفاده از منوها و بینیازی از دنبال کردن مسیرهای مختلف برای استفاده از نرمافزارها
- وجود ویجتهای بهتر و سفارشیسازی شده.
- داشتن ابزارکهای انعطافپذیر، با وجود ارائه اولیه آنها در ویندوز 7 و سیستمعامل ویستا
- تجربه جستجوی منوی استارت پیشرفته
- انتخاب مرورگر مورد علاقه خود
- ارائه UI wrapper برای کنسولهای دستی مختلفی مانند Steam Deck
- تجربه یکپارچه کنترل پنل و تنظیمات
- آماده کردن اکوسیستم منسجم Window-Android و البته مستقل از Phone Link
نیازهای سختافزاری ویندوز 12
برای اینکه کاربران ویندوز بتوانند نسخه بعدی سیستم عامل مایکروسافت را روی دستگاه خود نصب کنند، باید حداقل نیازهای سختافزاری را رفع کنند. در حقیقت آنها به سختافزارهایی نیاز دارند که وجود آنها برای اجرای ویندوز 12 الزامی است. این سختافزارها عبارتند از:
- پردازشگر: پردازشگر 64 بیتی دو یا چند هستهای با فرکانس 1 گیگاهرتز یا بیشتر
- حافظه: رم 4 گیگابایتی
- فضای ذخیرهسازی: 64 گیگابایت یا بیشتر
- فریمور: UEFI با قابلیت ارتقای ایمن
- کارت گرافیک: DirectX 12 یا نسخه با درایور WDDM 2.0
- صفحه نمایش: صفحه نمایش حداقل 9 اینچ با پشتیبانی از 9 بیت در هر کانال رنگ
- اتصال اینترنت و اکانت مایکروسافت: دسترسی به اینترنت برای دریافت آپدیتهای مختلف ویندوز 12 و استفاده از مایکروسافت آفیس و ویندوز
رایگان بودن ویندوز 12
آپگرید ویندوز 11 به ویندوز 12 مانند آپگرید نسخههای قبلی یعنی ویندوز 10 و 11 رایگان در اختیار کاربران قرار میگیرد. با این حال برای تهیه ویندوز 12 اورجینال باید هزینهای پرداخت شود. درست است که هزینهبر است، اما از سالم بودن و عملکرد درست آن در کنار پشتیبانی مایکروسافت از کاربران خود استفاده خواهید کرد.
تاریخ عرضه سیستم عامل ویندوز 12
کمی قضاوت درباره تاریخ قرار گرفتن ویندوز 12 در اختیار کاربران دشوار است. آنچه تاکنون به گوش رسیده حاکی از آن است که پاییز 2024 باید منتظر جدیدترین نسخه ویندوز بود. در حالی که انتظار میرود این ویندوز یک چرخه انتشار سه ساله داشته باشد. در واقع 2021 از ویندوز 11 برای اولین بار استفاده شد. اکنون پس از گذر 3 سال چشم انتظار عرضه ویندوز 12 هستیم.
کلام آخر
در این مطلب از مجله پوبل، شما را با ویندوز 12 که در پاییز 2024 عرضه خواهد شد، آشنا کردیم. 5 ویژگی مهم این سیستم عامل را توضیح دادیم که باعث تمایز آن از نسخههای قبلی ویندوز میشوند. شما میتوانید نظرات خود را درباره ویندوز 12 با مخاطبان پوبل به اشتراک بگذارید.
واکنش شما نسبت به این مطلب چیست؟