معرفی و آشنایی با بهترین کارتون های قدیمی و نوستالژیک در دهه های 60 و 70

تماشای کارتون های قدیمی بسیار لذت‌بخش است. امروز قصد داریم 15 مورد از بهترین انیمیشن های قدیمی و مورد علاقه کودکان دهه 60 و 70 را مرور کنیم.

جولای 30, 2020 - 11:13
 0  1648
معرفی و آشنایی با بهترین کارتون های قدیمی و نوستالژیک در دهه های 60 و 70
بهترین کارتون های قدیمی و نوستالژیک

تماشای کارتون های نوستالژیک برای افراد دهه شصتی یا هفتادی یادآور روزهای خوش کودکی است. روزهایی که بچه‌ها بعد از بازی کردن یک دست گل کوچیک یا لی لی در صبح روزهای جمعه، ظهر را با تماشای کارتون دوقلوهای افسانه‌ای می‌گذراندند. روزهایی که دانش‌آموزان شیفت بعد از ظهر با شنیدن زنگ تعطیلی، مسیر مدرسه تا خانه را به شوق تماشای سوباسای کارتون فوتبالیست‌ها می‌دویدند. پوبل با این مطلب تصمیم دارد برای چند دقیقه هم که شده، حس کودکی را دوباره در شما بیدار کند؛ پس تا انتها با ما همراه باشید.

سریال های کارتونی قدیمی

بهترین کارتون های قدیمی و نوستالژیک دهه 60 و 70

دانلود کارتون های قدیمی و تماشای آنها، حس بسیار خوبی در ما ایجاد می‌کند. حتی شنیدن تیتراژ کارتون های قدیمی، ما را به دوران خوب کودکی و مدرسه خواهد برد. در ادامه این مطلب با معرفی اسامی کارتون های قدیمی، خلاصه داستان هر کدام را نیز با یکدیگر مرور خواهیم کرد.

کارتون پرین

کارتون های قدیمی / انیمیشن های قدیمی

پرین یک انیمیشن ژاپنی به کارگردانی هیروشی سایتو است که در دهه 60 و اوایل دهه 70 از تلویزیون پخش می‌شد. این کارتون 53 قسمتی درباره دختری به نام پرین است که پس از مرگ پدر خود به همراه مادرش به زادگاهشان یعنی روستای ماراکور در کشور فرانسه برمی‌گردد.

مادر او دچار بیماری می‌شود و پرین برای خرید دارو مجبور می‌شود الاغ دوست‌داشتنی خود پاریکال را نیز بفروشد. مادر او در اواسط کارتون فوت می‌کند، ولی پرین به هر ترتیب خود را به روستای ماراکور می‌رساند و  متوجه می‌شود که پدربزرگش یکی از ثروتمندان آن روستا است. پرین با اسم اورولی در آن کارخانه مشغول به کار می‌شود و دوست دارد حقیقت زندگی خود را به پدربزرگش بگوید.

پرین یکی از بهترین کارتون های قدیمی خارجی محسوب می‌شود که صداپیشگانی نظیر نرگس فولادوند (پرین)، مینو غزنوی (مادر پرین) و رزیتا یاراحمدی (روزالی) در آن به گویندگی پرداخته‌اند.

کارتون ایکیو سان

فیلم های کارتونی قدیمی / کارتون های نوستالژیک

ایکیو سان یک کارتون 296 قسمتی است که جزو بهترین سریال های کارتونی خارجی به شمار می‌رود و محبوبیت زیادی در بین بچه‌های دهه 60 دارد. این کارتون ژاپنی قصه پسر بچه‌ای باهوش به نام ایکیو سان است که در یک معبد زندگی می‌کند. او  تمام مشکلات امپراتور و دیگران را با هوش بالای خود حل می‌کند.

ایکیو سان یکی از قدیمی ‌ترین کارتون های صدا و سیما جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌شود و صداپیشگانی نظیر فریبا شاهین مقدم (ایکیو سان)، ناصر نظامی (شینسه)، عباس نباتی (ژنرال) و اکبر مناتی (استاد) در بخش گویندگی آن حضور داشته‌اند.

کارتون هاچ زنبور عسل

انیمیشن های نوستالژیک / قدیمی ترین کارتون

ماجراهای هاچ زنبور عسل یک انیمیشن ژاپنی 91 قسمتی است که در دهه 60 از محبوبیت بالایی در بین برنامه های کودک و نوجوان صدا و سیمای کشور برخوردار بود. داستان این کارتون درباره یک زنبور عسل به نام هاچ است که مادر خود را گم کرده و برای پیدا کردن او سختی‌های زیادی می‌کشد. خانم ناهید امیریان صداپیشگی شخصیت هاچ را انجام می‌دهد و بچه‌های آن زمان از موسیقی متن این اثر به عنوان بهترین تیتراژ کارتون های قدیمی یاد می‌کنند.

کارتون دوقلوهای افسانه ای

کارتون قدیمی / دانلود کارتون های قدیمی

دوقلوهای افسانه‌ای یک انیمیشن قدیمی 52 قسمتی و محصول کشور فرانسه است که در دهه 70 از تلویزیون پخش شد. شخصیت‌های اصلی این کارتون یک پسر چینی به نام جولز و یک دختر انگلیسی به نام جولی هستند که از والدینی جداگانه، ولی در یک ساعت و یک مکان متولد شده و هر دو پس از تولد مادران خود را نیز از دست داده‌اند.

جولز و جولی 7 قدرت ماورالطبیعه‌ دارند؛ به گونه‌ای که برای استفاده از آن باید دست یکدیگر را بگیرند. آن‌ها باید با استفاده از این قدرت امپراطوری ظالم کشور چین را از بین ببرند، ولی در این راه با خطرات بسیاری دست و پنجه نرم می‌کنند. تیم صداپیشگی این کارتون متشکل از افرادی نظیر رزیتا یار احمدی (جولی)، فریبا شاهین مقدم (جولز)، داریوش کاردان (پودونگ) و علی اکبر گودرزی به عنوان راوی است.

کارتون بابا لنگ دراز (جودی ابوت)

اسامی کارتون های قدیمی / آهنگ کارتون های قدیمی

کارتون بابا لنگ دراز یک انیمه ژاپنی است که بر اساس رمانی به همین نام از جین وبستر ساخته شده است. شخصیت اصلی این کارتون دختری باهوش و بانشاط به نام جودی است که در یک پرورشگاه زندگی می‌کند.

جودی پس از مدتی با کمک فردی به نام آقای جان اسمیت وارد یک مدرسه خصوصی می‌شود، اما ابوت هیچ شناختی از جان اسمیت ندارد و فقط سایه مردی با پاهای بلند بر روی دیوار را در ذهن خود دارد؛ به همین دلیل نام وی را بابا لنگ دراز می‌گذارد.

خانم مهین کسمایی گویندگی تیتراژ کارتون بابا لنگ دراز را بر عهده دارد و صداپیشگانی نظیر زهره شکوفنده (جودی)، رزیتا یار احمدی (سالی مک‌براید) و مهوش افشاری (جولیا پندلتون) در بخش دوبلاژ این کارتون حضور دارند.

کارتون فوتبالیست ها

تیتراژ کارتون های قدیمی / هترین کارتون های قدیمی

انیمیشن فوتبالیست ها یک کارتون ژاپنی است که در دهه 70 محبوبیت بالایی بین کودکان پیدا کرد. فوتبالیست‌ها قصه پسر نوجوانی به نام سوباسا اُزارا است که آرزوی بازی در مسابقات فوتبال جام جهانی را دارد. او در این راه با یک دروازه‌بان حرفه‌ای به نام واکی بایاشی آشنا می‌شود، اما فوتبالیست دیگری به نام کاگرو یوگا نیز در این مسیر با سوباسا به رقابت می‌پردازد.

سوباسا سرانجام با کاگرو وارد تیم ملی نوجوانان ژاپن شده و به همراه بازیکنان دیگری نظیر تارو، واکاشی زوما، واکی بایاشی و ایشیزاکی فاتح جام جهانی جوانان می‌شوند. تیم گویندگی فارسی این کارتون شامل خانم‌ها نرگس فولادوند (سوباسا)، شوکت حجت (ایشیزاکی) و شایسته تاجبخش (تارو) می‌شود.

ماجراهای شگفت انگیز نیلز

دانلود انیمیشن های قدیمی / بهترین انیمیشن های قدیمی

کارتون نیلز یک سریال انیمیشنی است که در سال 1359 در ژاپن ساخته شد و فیلم‌نامه آن از رمان ماجراهای نیلز نویسنده سوئدی به نام سلما لاگراف نوشته شده است. این انیمیشن یکی از کارتون های نوستالژیک بچه‌های دهه 70 محسوب می‌شود که از آن زمان چندین بار از صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران پخش شده است.

داستان این کارتون درباره پسر بچه‌ای به نام نیلز هولگرسان است که در خانواده‌ای مذهبی در یک مزرعه زندگی می‌کنند. این پسر اغلب اوقات حیوانات این مزرعه را اذیت می‌کند، ولی یک روز موفق به تسخیر یک آدم کوتوله افسانه‌ای (تومته) می‌شود. این موجود افسانه‌ای به نیلز پیشنهاد می‌کند که در ازای طلا او را آزاد کند، اما نیلز این کار را انجام نمی‌دهد. سرانجام او نیلز را به یک آدم کوتوله تبدیل می‌کند.

نیلز آنقدر کوچک می‌شود که می‌تواند با حیوانات مزرعه صحبت کند، اما حیواناتی که مورد آزار او قرار گرفته‌اند از این موضوع خوشحال می‌شوند. در آخر نیلز تصمیم می‌گیرد که با همراهی یک غاز به نام مورتن و یک همستر به نام کاروت از آن مزرعه فرار کند.

 کارتون سفرهای علمی

انیمیشن های قدیمی خارجی / سریال های کارتونی قدیمی

کارتون سفرهای علمی یا اتوبوس مدرسه جادویی بین سال‌های 1373 تا 1376 در کشورهای آمریکا و کانادا ساخته شد. داستان این کارتون برگرفته از رمانی به همین نام به نویسندگی جونا کول است و به خاطر محتوای علمی خود، محبوبیت بسیار بالایی در بین بچه‌های دهه 70 دارد.

داستان این کارتون درباره بچه‌های یک کلاس مدرسه است که همراه با معلم خود به جستجوی مطالب علمی می‌پردازند. صداپیشگانی نظیر مهین برزویی، مهوش افشاری، شایسته تاجبخش و شوکت حجت در این کارتون به گویندگی پرداخته‌اند.

کارتون میو میو عوض میشه!

کارتون های قدیمی / فیلم های کارتونی قدیمی

مجموعه میو میو عوض میشه یک انیمه ژاپنی است که در بین سال‌های 1374 تا 1377 ساخته شد. این مجموعه جزو پربازدیدترین انیمیشن های قدیمی خارجی محسوب می‌شود که در تلویزیون ایران نیز با دوبله فارسی پخش شده است.

داستان این کارتون درباره گربه‌ای زرنگ به نام راکی راکات است که برای حل مشکلات، تبدیل به موجودات عجیب و غریب می‌شود. البته این گربه دوست‌داشتنی در حقیقت یک راکون است؛ چون که در آن زمان نگهداری از راکون در خانه مردم ژاپن بسیار رواج داشته است. تیتراژ کارتون میو میو عوش میشه نیز با گویندگی جواد پزشکیان و مهوش افشاری یکی از نوستالژیک‌ترین تیتراژهای کارتون های قدیمی محسوب می‌شود.

کارتون تام و جری

کارتون های نوستالژیک / انیمیشن های قدیمی

ساخت کارتون قدیمی تام و جری به سال 1320 شمسی در کشور آمریکا بر می‌گردد؛ زمانی که ویلیام هانا و جوزف باربارا با پشتیبانی کمپانی مترو گلدوین مایر داستان این انیمیشن را خلق کردند. آنها در ابتدا اسم جَسپِر برای گربه و اسم جینکس را برای موش در نظر گرفته بودند، اما در نهایت به تام و جری تغییر داده شدند.

کارتون تام و جری بدون دیالوگ است؛ برای همین در تمام کشورهای جهان به راحتی پخش می‌شد. این کارتون تقریباً در تمام رده‌های سنی محبوبیت دارد و حتی بزرگسالان نیز با شوق زیاد آن را تماشا می‌کنند.

کارتون هاکلبری فین

کارتون قدیمی / اسامی کارتون های قدیمی

هاکلبری فین پسر نوجوانی است که به صورت اتفاقی با یک برده سیاه پوست همسفر می‌شود. او که همواره در ذهن خود افکار نژادپرستی دارد و سیاهان را افرادی درجه دو به حساب می‌آورد، در نهایت ایده‌های نژادپرستی را از ذهن خود بیرون می‌کند.

ماجراهای پینوکیو

بهترین انیمیشن های قدیمی / تیتراژ کارتون های قدیمی

انیمه پینوکیو بر اساس رمانی به همین نام اثر کارلو کلودی ایتالیایی در سال 1355 در کشور ژاپن ساخته شد. این کارتون نوستالژیک با دوبله فارسی از برنامه کودک و نوجوان شبکه یک سیما در دهه 60 پخش شد. شخصیت اصلی این داستان یک عروسک چوبی است که آرزو دارد به یک انسان تبدیل شود و برای این کار بسیار تلاش می‌کند. او در این راه فریب شخصیت‌های دیگری نظیر روباه مکاره و گربه نره را می‌خورد و با هربار دروغ گفتن بینی‌اش بزرگ می‌شود.

مجموعه ماجراهای پینوکیو در 52 قسمت با گویندگی نادره سالارپور (پینوکیو)، مرتضی احمدی (روباه مکار)، کنعان کیانی (گربه نره) و نصرت‌الله حمیدی (پدر ژپتو) یادآور خاطرات تلخ و شیرین بچه‌های دهه 60 است. پینوکیو یکی از بهترین کارتون های قدیمی و نوستالژیک محسوب می‌شود که شخصیت‌های آن هنوز هم در مکالمات روزانه ما استفاده می‌شوند.

کارتون وروجک و آقای نجار

بهترین انیمیشن های قدیمی / انیمیشن های قدیمی خارجی

مجموعه وروجک یک انیمیشن 52 قسمتی است که بین سال‌های 1361 تا 1368 در کشور آلمان ساخته شد. وروجک یک موجود خیالی و مهربان است که در کارگاه نجاری گیر افتاده و دردسرهای زیادی در آن جا خلق می‌کند.

ماجراهای وروجک و آقای نجار یکی از بهترین کارتون های قدیمی محسوب می‌شود که بچه‌های دهه 70 خاطرات خوبی از تماشای آن دارند. آقای علی اصغر خواجه افضلی صداپیشگی شخصیت وروجک را انجام داده است.

کارتون تابالوگا

قدیمی ترین کارتون/ کارتون های قدیمی

تابالوگا یا اژدهای سبز رنگ یکی از هیجان‌انگیزترین کارتون های قدیمی محسوب می‌شود که در 78 قسمت به صورت مشترک در کشورهای آلمان و استرالیا ساخته شد. تابالوگا یک اژدهای مهربان و باهوش است که در سرزمین خیالی به نام گرینلند زندگی می‌کند. یک آدم برفی به نام آرکتوس دشمن اصلی او محسوب می‌شود و تابالوگا به همراه یک خرگوش با آرکتوس مبارزه می‌کند.

فصل اول تابالوگا در اواخر دهه 70 از شبکه یک سیما پخش شد، اما در سال 91 و با راه‌اندازی شبکه پویا، هر دو فصل این مجموعه با گویندگی علی اصغر خواجه افضلی (آرکتوس)، سعید شیخ‌زاده (تابالوگا) و جواد پزشکیان در این شبکه پخش شد.

کارتون پلنگ صورتی

انیمیشن های قدیمی / فیلم های کارتونی قدیمی

مجموعه فیلم‌های پلنگ صورتی به کارگردانی بلیک ادواردز در دهه 40 خورشیدی در کشور آمریکا منتشر شد و به دلیل استقبال فراوان، کارتون‌های زیادی نیز برای شخصیت پلنگ صورتی این فیلم ساخته شد.

این کارتون نیز همانند تام و جری از سری انیمیشن‌‌هایی محسوب می‌شود که از محبوبیت بالایی در رده‌های سنی مختلف برخوردار است؛ به گونه‌ای که بچه‌های دهه 60 و 70 هنوز هم از تماشای آن لذت می‌برند. موسیقی تیتراژ پلنگ صورتی به عنوان نوستالژی‌ترین آهنگ کارتون های قدیمی به شمار می‌رود.

 سخن پایانی

کودکی ما با کارتون های قدیمی پیوند خورده است؛ به گونه‌ای که هنوز با شنیدن تیتراژ انیمیشن‌هایی نظیر پلنگ صورتی، فوتبالیست ها و تام و جری حس شیرین بچگی در ما بیدار می‌شود. دانلود کارتون های قدیمی و تماشای آن‌ها روش بسیار خوبی برای مرور خاطرات آن دوران است. بنابراین اگر نام برخی از انیمیشن های نوستالژیک را فراموش کرده‌اید، با مطالعه این مطلب و توضیحات آن می‌توانید کارتون مورد علاقه خود را پیدا کنید. شما به عنوان دهه شصتی یا هفتادی با کدام یک از سریال های کارتونی قدیمی خاطره دارید؟ آیا انیمیشنی هست که نام آن را به خاطر نداشته باشید؟

واکنش شما نسبت به این مطلب چیست؟

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

مجله پوبل مجله اینترنتی پوبل به عنوان مکانی برای افزایش دانش و سطح آگاهی شما دوستان عزیز راه‌اندازی شد. هدف ما در مجموعه پوبل آشنایی همه مردم با حوزه‌های تکنولوژی، سرگرمی، هنری، علمی، وسایل نقلیه و سایر موارد است. امیدواریم مطالب مجله اینترنتی پوبل به نیازهای شما پاسخ دهد و شما را بیشتر با فناوری های جدید و روز آشنا کند. به امید فردایی با دانش بیشتر و افزایش معلومات همه مردم ایران