راهنمای خرید کامپیوتر خانگی + قیمت رایانه

اگر به دنبال خرید کامپیوتر خانگی هستید و نمی‌دانید بین این همه کامپیوتر متنوع با تجهیزات و مشخصات مختلف کدام یک را بخرید، این مقاله را بخوانید.

جولای 28, 2020 - 11:46
 0  754
راهنمای خرید کامپیوتر خانگی + قیمت رایانه
راهنمای خرید کامپیوتر خانگی

اگر می‌توانید بدون لپ تاپ یا تبلت زندگی کنید و قابلیت‌های بیشتری از یک کامپیوتر انتظار دارید، ایده خرید کامپیوتر خانگی، مناسب به نظر می‌رسد. در مقایسه با لپ تاپ‌ها، بیشتر کامپیوترها قابلیت ارتقا دارند. درست است که می‌توانید هارد درایو، SSDها و مموری استیک‌ها را از دل لپ تاپ بیرون بکشید و عوض کنید، اما CPU و کارت گرافیک همچنان سرجای خودشان باقی می‌مانند. پس تا خرید لپ تاپ بعدی، سرعت پردازش و قدرت کارت گرافیکتان تغییری نمی‌کند.

بسته به کمپانی و سازنده‌ کامپیوترهای خانگی، تقریبا تمامی اجزای اصلی کامپیوترها قابلیت ارتقا دارند، از جمله کارت گرافیک، مادربورد و CPU. آیا می‌دانید یکی دیگر از ویژگی‌های فوق‌العاده کامپیوترهای PC چیست؟ درست است؛ دیگر لازم نیست نگران تمام شدن شارژ باشید. کافیست دو شاخه کامپیوتر را به پریز بزنید و تمام! دیگر حتی لازم نیست از جایتان تکان بخورید.

راهنمای خرید کامپیوتر

اگر تمامی این تفاوت‌ها و هر آنچه که در اینجا ذکر نشده، شما را به فکر خرید کامپیوتر خانگی انداخته است، قبل از خرید بهتر است انواع کامپیوترهای خانگی را بشناسید و همچنین با پردازنده، RAM، انواع سیستم عامل، تجهیزات جانبی و غیره آشنا شوید. در ادامه تمامی آنچه که پیش از خرید کامپیوتر خانگی لازم است بدانید را برای شما گردآوری کرده‌ایم.

قبل از خرید کامپیوتر خانگی بهتر است ابتدا ببینید می‌خواهید از آن چه استفاده‌ای کنید؟ گیمر هستید و می‌‌خواهید با آن حرفه‌ای بازی کنید؟ برای اجرای همزمان چند برنامه سنگین از چند کامپیوتر باید استفاده کنید؟ یا فقط برای کارهای ابتدایی و عکس و فیلم دیدن می‌خواهید یک کامپیوتر بخرید؟

در ادامه انواع کامپیوترهای خانگی را با ویژگی‌های منحصر به خودشان بررسی کرده‌ایم. آن‌ها را بخوانید و ببینید به کدام یک نیاز دارید.

کامپیوتر های Tower (کیس دار)

این مدل کامپیوتر را تقریبا همه جا می‌توانید ببینید؛ از محیط کار گرفته تا خانه دوستتان. کیس‌ این مدل کامپیوترها با توجه به سایزشان متفاوت هستند؛ از کیس‌های میکرو تا کیس‌های سایز بزرگ. تفاوت این کیس‌ها به تعداد و کیفیت اجزایی که درونشان قرار می‌گیرد بستگی دارد که البته همین موضوع باعث تفاوت قیمتشان هم می‌شود. این کیس‌ها با ابعاد مختلف معمولا مورد توجه گیمرها، طراحان گرافیکی، تدوین‌کنندگان ویدئو و اساسا هرکسی که به سیستمی با قابلیت و عملکرد بالا نیاز دارد قرار می‌گیرد. البته فراموش نکنید موقع خرید این کیس‌ها، به مانیتور، کیبورد و موس هم نیاز دارید.

راهنمای خرید PC

کامپیوترهای بدون کیس (All in one desktop)

کامپیوترهای بدون کیس نسل جدید کامپیوترهای خانگی هستند. در این مدل کامپیوتر، مانیتور و اسپیکرها و تمامی سیم‌ها و کابل‌ها درون یک واحد جمع شده‌اند. اما به طور خلاصه می‌توان گفت که بهترین مدل این کامپیوترهای خانگی، صفحه لمسی دارند.

به لطف صفحه نمایش بزرگ و با کیفیت این کامپیوترها، اغلب برای فیلم دیدن و فراتر از آن برای کارهای حرفه‌ای گرافیکی استفاده می‌شوند. لازم به ذکر است که اولین کامپیوتر بدون کیس را کمپانی اپل به بازار معرفی کرد. تقریبا تمامی کامپیوترهای خانگی با یک کیبورد و موس ارائه می‌شوند. پس هنگام خرید کامپیوتر خانگی بدون کیس به این مسئله توجه کنید تا پول اضافی بابت موس و کیبورد ندهید.

تمامی کامپیوترهای بدون کیس از آی مک (iMac) گرفته تا کامپیوترهای ویندوزدار، اجزا و سایز صفحه نمایش قیمت نهایی کامپیوتر را مشخص می‌کند. هرچقدر صفحه نمایش بزرگتر و اجزا جدیدتر باشند، طبیعتا قیمت هم بالاتر می‌رود.

کامپیوترهای بازی

گیمرهای حرفه‌ای معمولا از کامپیوترهایی برای بازی استفاده می‌کنند که توانایی و قابلیت بالایی دارند. پس اگر قصد خرید کامپیوتر خانگی برای بازی دارید و می‌خواهید از جدیدترین بازی‌ها استفاده کنید، به کارت گرافیکی و RAM آن دقت کنید. کامپیوترهای بازی معمولا کارت گرافیکی و RAM بالایی دارند.

خوشبختانه به لطف معرفی کامپیوترهای بدون کیس، می‌توانید بین کامپیوترهای کیس‌دار و بدون کیس مدل مورد نظرتان را انتخاب کنید؛ البته قبلش به بودجه‌تان هم دقت کنید.

راهنمای خرید کامپیوتر خانگی

کامپیوترهای Performance

اگر در خانه کار می‌کنید و لازم است که چندین برنامه پیشرفته و قوی را همزمان باز کنید، مطمئنا به کارت گرافیکی بالایی نیاز دارید. پس کامپیوترهای Performance بهترین گزینه است. این کامپیوترهای خانگی RAM بسیار بالایی دارند. پردازنده آ‌ن‌ها آنقدر سریع کار می‌کند که می‌تواند چندین برنامه قوی را همزمان پردازش کند.

اگر قصد خرید کامپیوتر خانگی با این مشخصات دارید، توجه داشته باشید که می‌توانید از بین دو مدل کیس دار و بدون کیس (AIO) انتخاب کنید. البته بهترین نوع کامپیوتر All in one مناسب کار شما، صفحه نمایشی در حدود 27 اینچ دارد.

قیمت سیستم کامپیوتر خانگی

در ادامه به عنوان راهنمای خرید کامپیوتر خانگی با قسمت‌های مختلف آن آشنا می‌شویم.

سیستم عامل

سیستم عامل نرم افزار پایه‌ای است که تقریبا تمامی دستورالعمل‌های کامپیوتر را کنترل می‌کند و به عنوان یک حد واسط بین کاربر و میکروپردازشگر عمل می‌کند.

بحثی همیشگی وجود دارد که بهتر است یک کامپیوتر مک اپل با سیستم عامل macOs بخریم یا یک کامپیوتر با سیستم عامل ویندوز. در ادامه و با توضیحاتی که برای هر سیستم عامل آورده‌ایم خودتان تصمیم بگیرید کدام سیستم عامل را بخرید.

ویندوز

سیستم عامل ویندوز معروف‌ترین سیستم عامل کامپیوتر است که توسط کمپانی مایکروسافت طراحی شده است. جدیدترین سیستم عامل ویندوز 10، پس از ویندوز 8 ارائه شده است. ویندوز 10 متناسب با دستگاه‌های شما (چه کامپیوتر خانگی باشد، چه تبلت و گوشی هوشمند) طراحی شده است.

مایکروسافت، ویندوز 10 را در دو نسخه حرفه‌ای و خانگی منتشر کرده است. تفاوت اصلی بین این دو نسخه وجود گزینه‌هایی است که برای مشاغل طراحی شده‌اند؛ از جمله مدیریت خط مشی گروه، کنترل از راه دور دسکتاپ و غیره.

اگر گیمر حرفه‌ای هستید، بهتر است هنگام خرید کامپیوتر خانگی برای بازی کردن یک کامپیوتر ویندوز دار بخرید. چون بیشتر بازی‌های قابل اجرا روی PC تنها در نسخه ویندوز قابل اجرا هستند.

مک او اس

سیستم عامل مک اپل رقیب همیشگی و سرسخت ویندوز، سیستم عامل محبوبی برای کامپیوترهای خانگی و البته لپتاپ است. رایج‌ترین سیستم عامل پرچم دار مک، macOS Mojave است. یکی از ویژگی‌های جالب این سیستم عامل این است که با گوشی آیفون همگام می‌شود. مثلا اگر گوشی آیفون هم داشته باشید، می‌توانید تماس‌هایتان را با کامپیوتر مکتان پاسخ دهید. یا اینکه با همان کامپیوتر می‌توانید هم SMS و iMessage بفرستید و هم دریافت کنید. حتی می‌توانید با پشتیبان Siri صحبت کنید و کارهایتان را سریع‌تر پیش ببرید.

پلت فرم مک تا حدی از جدیدترین نسخه بازی‌های کامپیوتری پشتیبانی می‌کند؛ اما برای گیمرهای حرفه‌ای اصلا مناسب نیست. درحالی که می‌توان سیستم عامل ویندوز را محیطی باز و در دسترس برای ارتقا اجزا و نرم افزار دانست، سیستم عامل مک اپل در این مورد بسته و غیر قابل دسترس است.

اگر هنگام خرید کامپیوتر خانگی، برای شما امنیتش هم اهمیت دارد. بهترین انتخاب برای شما سیستم عامل Mac است. این سیستم عامل از یک سیستم فایلی جدید به نام Apple File System بهره می‌برد که سریع‌تر و ایمن‌تر است. با این وجود، میلیون‌ها کاربر عاشق اپل، کامپیوترهای macOS را بهترین انتخاب برای هنرمندان و طراحان می‌دانند. درست است که قیمت کامپیوترهای اپل بیشتر از بقیه کمپانی‌های ویندوز دار است، اما با توجه به قدرت و طول عمری که دارند، این هزینه کاملا به صرفه است.

راهنمای خرید کامپیوتر بالا رده

لینوکس

سیستم عامل لینوکس بیشتر برای افرادی کاربرد دارد که می‌خواهند یک سرور یا سیستم‌هایی با پردازنده مرکزی اجرا کنند. این سیستم عامل رایگان و منبع باز یا متن باز است و تنها روی سیستم‌هایی اجرا می‌شود که قابلیت پشتیبانی از لینوکس را داشته باشند. کاربردی‌ترین نسخه سیستم عامل لینوکس اوبونتو (Ubuntu) نام دارد. یک مورد جالب در مورد لینوکس، نسخه‌های مختلف آن است که کاربران می‌توانند از بین آن‌ها یکی را که مناسب کارشان است انتخاب کنند.

خرید کامپیوتر خانگی

پردازنده (CPU)

مغر هر کامپیوتری CPU یا واحد پردازنده مرکزی است. CPU تمامی دستورالعمل‌های لازم برای اجرای صحیح کامپیوتر را انجام می‌دهد. دو برند معتبر موجود در بازار برای پردازنده دسکتاپ Intel و AMD است. البته اکثر کامپیوترها با پردازشگر Intel معرفی می‌شوند.

چیزی که هنگام خرید کامپیوتر خانگی در مورد پردازنده‌ها باید در نظر داشته باشید، تعداد هسته‌ها است. هسته‌های یک CPU، تعداد پردازش‌های همزمان قابل اجرا در سیستم را بیان می‌کند.

راهنمای خرید کامپیوتر پایین رده

حافظه RAM

حافظه موقت Random-access memory یا حافظه دسکتاپ، سرعت کامپیوتر را مشخص می‌کند. حافظه رم در واقع دستورالعمل‌های شما به کامپیوتر را ذخیره و دنبال می‌کند. برای نرم‌افزارهایی مثل بازی‌ها و اپلیکیشن‌های پیشرفته‌تر، حافظه بالایی نیاز است. برای نرم‌افزارهای ادیت ویدئو مثل Adobe Premiere به حافظه رم حداقل 8 گیگابایتی نیاز دارید.

اگر فقط می‌خواهید برنامه‌هایی مثل مایکروسافت آفیس و برنامه‌های رایجی مانند آن را اجرا کنید، حافظه 2GB کافی و مناسب است.

راهنمای خرید کامپیوتر میان رده

کارت گرافیک

واحد پردازنده گرافیک یا GPU وظیفه پردازش و ساخت تصاویر و گرافیک کامپیوتر را بر عهده دارد و رنگ، موقعیت و سایز تمامی تصاویر را روی صفحه نمایش مشخص می‌کند. ممکن است هنگام خرید کامپیوتر خانگی به دو عبارت Integrated و Dedicated بر بخورید.

کارت گرافیک Integrated یا مجتمع یا یکپارچه، رم (RAM) مخصوص به خود ندارد و از رم اصلی سیستم استفاده می‌کند. پس هنگام خرید کامپیوتر به این نکته توجه داشته باشید؛ چون مقداری از فضای حافظه رم در اختیار کارت گرافیک قرار می‌گیرد و البته لپ‌تاپ یا کامپیوترهای PC با کارت گرافیک مجتمع، قیمت ارزانتری هم دارند.

کارت گرافیک Dedicated یک حافظه RAM مخصوص به خودش دارد و طبیعتا سرعت پردازش این دسته از کارت گرافیک‌ها بالاتر است. این دسته از کارت گرافیک‌ها مناسب گیمرهای حرفه‌ای است که می‌خواهند حرفه‌ای بازی کنند. قیمت کارت گرافیک اختصاصی بیشتر از کارت گرافیک مجتمع است.

واحد پردازش گرافیک هم مانند CPU توسط دو طراح اصلی ارائه می‌شوند: NVIDIA و AMD. اگر عبارت Geforce را روی مشخصات لپ تاپ یا کامپیوترتان مشاهده کردید، متعلق به شرکت NVIDIA است و اگر عبارت Radeon را روی برچسب مشخصات دیدید، کارت گرافیک سیستم شما متعلق به کمپانی AMD است.

بسته به اینکه کامپیوتر را برای چه کاری می‌خواهید استفاده کنید، دو نوع کارت گرافیک وجود دارد: GPUهای دسکتاپ و GPUهای ورک استیشن (Workstation). هر دو نوع کارت گرافیک هم در کامپیوترهای قدیمی و هم در کامپیوترهای جدید All in one قابل اجرا هستند. کارت گرافیک‌های دسکتاپ اصولا برای بازی، ویرایش ویدئو و عکس استفاده می‌شوند؛ در حالی که از کارت گرافیک ورک استیشن برای اجرای برنامه‌های حرفه‌ای سنگین مثل 3D-modeling و ساخت و پردازش تصاویر گرافیکی کامپیوتر استفاده می‌شود.

راهنمای خرید کامپیوتر رده حرفه ای

حافظه

مورد دیگری که هنگام خرید کامپیوتر خانگی باید به آن توجه ویژه شود، فضای ذخیره‌سازی کامپیوتر است. حافظه کامپیوتر به دو صورت درایو هارد دیسک داخلی (HDD) و مدل جدیدتر آن حافظه SSD (مخفف کلمه Solid-state drives) وجود دارد. بسته به نیازتان و استفاده‌تان از کامپیوتر و مقدار فضای ذخیره‌سازی که نیاز دارید، کامپیوترهای PC با HDD و SSD یا با هر دو ارائه می‌شوند.

هارد درایو HDD با سایزهای مختلف از گیگابایت تا ترابایت موجود است و معمولا برای ذخیره‌سازی فایل‌های بزرگ مثل فیلم‌ها، موسیقی، تصاویر، اسناد مهم و غیره استفاده می‌شود. فضای ذخیره‌سازی SSD معمولا از 120 تا 240 گیگابایت متفاوت است و از آن معمولا برای ذخیره فایل‌های کلیدی و مهم استفاده می‌شود؛ چراکه سرعت و امنیت آن‌ها معمولا بیشتر از هارد HDD است و همین دلیل قیمت بالاتر آن نسبت به HDD است.

یکی از مزایای خرید کامپیوتر خانگی با هر دو نوع حافظه HDD و SSD این است که می‌توانید سیستم عامل و اپلیکیشن‌های مهم را روی حافظه SSD ذخیره کنید و مابقی فایل‌ها مانند فیلم و تصاویر را روی هارد HDD ذخیره کنید؛ درنتیجه نرم‌افزارهای کامپیوتر سریعتر کار می‌کنند.

قیمت سیستم کامپیوتر خانگی

مانیتور

مانیتورها خروجی استاندارد برای تصاویر و ویدئوها هستند. چه گیمر حرفه‌ای باشید، چه بخواهید طراحی‌های گرافیکی انجام دهید یا به چند مانیتور برای اجرای چند برنامه نیاز داشته باشید، توجه کنید که تمامی مانیتورها شبیه به هم ساخته می‌شوند. اما به طور کلی اگر می‌خواهید حرفه‌ای بازی کنید، به مانیتوری نیاز دارید که نرخ بازسازی یا Refresh Rate بالا (برای مثال، 240Hz) و زمان پاسخ کوتاهی داشته باشد. پورت‌های استاندارد برای اتصال مانیتور، DVI و DisplayPort و HDMI هستند.

راهنمای خرید کامپیوتر خانگی

موس و کیبورد

مطمئنا بدون موس و کیبورد نمی‌توانید با کامپیوتر کار کنید. پس هنگام خرید کامپیوتر خانگی، به این دو مورد هم توجه داشت باشید. اگر می‌خواهید موس و کیبورد سیم دار بخرید، کافی است پورت USB آن‌ها را به کیس وصل کنید و اگر نوع بی‌سیم آن‌ها را می‌خواهید بخرید توجه کنید از نوع بلوتوثی است یا RF (فرکانس رادیویی).

موس و کیبوردهای RF با یک USB دانگل کار می‌کنند که به PC وصل می‌شود و سیگنالی ایجاد می‌کند که مخصوص همان موس و کیبورد است. موس و کیبورد بلوتوثی هم مانند RF با یک اداپتور بلوتوث USB کار می‌کند. این اداپتور به کامپیوتر وصل می‌شود. خوبی این اداپتور بلوتوثی این است که می‌توانید هر وسیله‌ای که با بلوتوث کار می‌کند را به آن وصل کنید.

راهنمای خرید PC

تجهیزات صوتی و اسپیکر

اگر می‌خواهید از اسپیکر یا هدفون‌های بی سیم استفاده کنید، همانند بخش قبلی اگر بلوتوث دار باشند، خیلی راحت به همان اداپتور بلوتوث موس و کیبورد وصل می‌شوند. اگر هم می‌خواهید از نوع سیم دار تجهیزات صوتی استفاده کنید، کافی است آن‌ها را به ورودی تعبیه شده جلو یا پشت کیس (در کامپیوترهای خانگی) وصل کنید. به طور استاندارد رنگ صورتی برای میکروفون و رنگ سبز برای هدفون ها در نظر گرفته شده‌ است.

اگر می‌خواهید کامپیوترتان صدای باکیفیتی داشته باشد، می‌توانید از کارت صدا استفاده کنید. کارت صدا هم مانند بقیه تجهیزات جانبی هم به صورت خارجی و از طریق USB به کامپیوتر وصل می‌شود و هم به صورت داخلی و از طریق اسلات PCI-E.

خرید کامپیوتر خانگی

تکنولوژی همیشه در حال پیشرفت است؛ پس قبل از خرید کامپیوتر خانگی بررسی کنید که آخرین نسخه محصول مورد نظرتان چیست. همان طور که در این مقاله مشاهده کردید، انواع و اقسام کامپیوتر با تجهیزات داخلی و خارجی مختلف وجود دارد. پس  قبل از اینکه به سراغ خرید کامپیوتر خانگی بروید، ببینید قرار است از آن چه استفاده‌ای کنید.

واکنش شما نسبت به این مطلب چیست؟

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

مجله پوبل مجله اینترنتی پوبل به عنوان مکانی برای افزایش دانش و سطح آگاهی شما دوستان عزیز راه‌اندازی شد. هدف ما در مجموعه پوبل آشنایی همه مردم با حوزه‌های تکنولوژی، سرگرمی، هنری، علمی، وسایل نقلیه و سایر موارد است. امیدواریم مطالب مجله اینترنتی پوبل به نیازهای شما پاسخ دهد و شما را بیشتر با فناوری های جدید و روز آشنا کند. به امید فردایی با دانش بیشتر و افزایش معلومات همه مردم ایران