راهنمای خرید SSD و انواع حافظه SSD در بازار + قیمت اس اس دی

اگر به سرعت بالای خواندن و نوشتن اطلاعات روی سیستم خود اهمیت می‌دهید، بهترین کار خرید حافظه اس اس دی است. در ادامه راهنمای خرید SSD و معرفی بهترین SSD را مطالعه کنید.

جولای 28, 2020 - 10:31
جولای 28, 2020 - 10:32
 0  2114
راهنمای خرید SSD و انواع حافظه SSD در بازار + قیمت اس اس دی
راهنمای خرید SSD

امروزه که سرعت و صرفه جویی در زمان برای بسیاری از کاربران اهمیت زیادی دارد، به کار بردن سخت افزار قدرتمند بر روی سیستم آنها ضروری و از واجبات است. بهترین SSD از جمله این سخت افزارها هستند که می‌توانند شما را از سرعت پایین خواندن و نوشتن اطلاعات رهایی بخشند و سرعت پردازشی بالایی را برای شما به ارمغان آورند. در این میان، شرکت‌های مختلف مدل‌های متنوع هارد اس اس دی را با ظرفیت‌ها و کیفیت‌های متفاوت وارد بازار می‌کنند که از آن جمله می‌توان به سامسونگ، وسترن دیجیتال، سیلیکون پاور و کینگستون اشاره کرد.

هارد اس اس دی

هارد SSD از تجهیزات ذخیره سازی اطلاعات است که از مجموع مدارهای ادغام شده به عنوان فضای ذخیره سازی ثانویه در کامپیوتر مورد استفاده قرار می‌گیرد. برخلاف هارددیسک‌ها، بهترین هاردهای SSD در برابر شوک مقاوم هستند و صدای کمتری تولید می‌کنند. همچنین یک هارد اس اس دی سرعت پردازش بالاتری داشته و زمان تاخیر آن اندک است. خوب است بدانید که هارد SSD داده را در سلول‌های نیمه‌ رسانا ذخیره می‌کند.

از سال 2019 این سلول‌ها قادر شدند بین 1 تا 4 بیت از داده را در خود ذخیره کنند. هارد اس اس دی هم بنا بر ویژگی تعداد بیت‌های ذخیره شده در هر سلول متغیر خواهد بود. نوع تک سلولی (SLC) آن‌ها، در مقایسه با نوع دو سلولی و سه سلولی (MLC و TLC)، قابل اطمینان‌تر، بادوام‌تر، سریع‌تر و گران‌تر است. نوع چهار سلولی (QLC) آن‌ها که از همه ارزانتر است اغلب برای دستگاه‌های کاربران عادی مناسب و قابل استفاده است. یک هارد اس اس دی می‌تواند در ظاهر هارددیسک‌ها یا با شکل و شمایلی جدید ظاهر شود. در واقع، نمونه مشابه هارد دیسک آنها برای کامپیوترها قابل استفاده است و می‌تواند جایگزین HDD شود. بهترین هاردهای SSD جدید می‌توانند کارایی سیستم و عملکرد آن را افزایش دهد.

بهترین هاردهای ssd

با ظهور نسل جدید درایوها چون Intel 665p شاهد خارج شدن رابط‌های قدیمی SATA از عرصه هارد دیسک‌ها هستیم. این درایوهای جدید سرعت بسیار بیشتری را در اختیار کاربران خود قرار داده و از قیمت مناسبی نیز برخودارند. نسل بعد هارد اس اس دی را مدل‌های سریع از شرکت‌های معروفی چون گیگابایت، کورسیر و پیتریت تشکیل خواهند داد. شما برای استفاده از بهترین هاردهای SSD به مادربوردی قدرتمند نیز نیاز دارید. در ادامه به نکاتی برای تهیه هارد SSD مناسب ارائه خواهیم داد. با ما در راهنمای خرید هارد SSD همراه باشید.

بودجه خریدتان چقدر است؟

راهنمای خرید هارد ssd

مهم‌ترین نکته در خرید یک قطعه سخت‌افزاری را می‌توان بودجه کاربر دانست. اکثر افراد به دنبال خرید هارد اس اس دی با ظرفیت حداقل 120 گیگابایت هستند. این گروه از هاردهای SSD ضعیف‌ترین آن‌ها بوده و علاوه بر فضای ذخیره‌سازی کم، سرعت پایین‌تری نسبت به مدل‌های قدرتمندتر دارند.

همچنین تفاوت قیمت بین یک هارد اس اس دی 120 گیگابایتی و مدل‌های 250 گیگابایتی بسیار ناچیز و پیرامون 10 دلار است. اگر به دنبال نقطه‌ای متعادل در بین معیارهای عملکرد و قیمت هستید، یک هارد SSD با ظرفیت 500 گیگابایتی بهترین انتخاب برای شماست. بهترین هاردهای SSD با ظرفیت بیش از دو ترابایت قیمت بسیار بالایی داشته و خرید آن‌ها به کاربران عادی توصیه نمی‌شود.

کامپیوتر شما از چه نوع هارد اس اس دی پشتیبانی می‌کند؟

سریعترین هارد ssd

امروزه بهترین هاردهای SSD در انواع مختلفی ساخته شده و هر کدام ویژگی‌هایی دارند. انتخاب نوع هارد SSD بستگی به کامپیوتر یا دیگر دستگاه مورد استفاده شما خواهد داشت. اگر به دنبال ساخت یک کامپیوتر قدرتمند مخصوص اجرای بازی هستید می‌توانید از اکثر هاردهای SSD بهره ببرید.

اگر قصد خرید یک هارد اس اس دی برای لپ‌تاپ خود را دارید بهتر است نگاهی به دفترچه راهنمای آن بیاندازید. بسیاری از تولیدکنندگان لپ‌تاپ‌ها فضای ذخیره‌سازی را مستقیما در مادربورد آن‌ها تعبیه کرده و امکان ارتقای این فضا را از کاربران صلب می‌کنند.

کدام شکل هارد اس اس دی را ترجیح می‌دهید؟

بهترین مارک هارد ssd برای لپ تاپ

بهترین هاردهای SSD در سه شکل عرضه می‌شوند. دسته اول هاردهای 2.5 اینچی SATA هستند. این دسته از هاردهای SSD متداول‌ترین نوع آن‌ها بوده و همان‌طور که از نامشان برمی‌آید، از طریق کابل SATA به سیستم وصل می‌شوند. در صورت عدم پشتیبانی کامپیوترتان از درگاه‌های 2.5 اینچی، می‌توانید از تبدیل‌های موجود در بازار استفاده کنید. این تبدیل‌ها منحصرا برای این منظور طراحی شده‌اند. دسته دوم هاردهای Add-in Card (AIC) بوده که سرعت بسیار بالایی دارند. این نوع از هاردها از طریق PCI Express bus به سیستم شما وصل شده و جای کارت‌های گرافیک را در مادربوردتان اشغال می‌کنند. به این ترتیب استفاده از این مدل هارد SSD بر روی لپ‌تاپ‌ها امکان‌‍پذیر نخواهد بود.

دسته سوم هاردهای اس اس دی M.2 هستند. این هاردها شمایلی مشابه با رم‌ها داشته و در اندازه‌های مختلفی عرضه می‌شوند. کاربران می‌توانند این هارد SSD را در لپ‌تاپ‌ها و کامپیوترهای دسکتاپ به کار برند. بزرگ‌ترین این هاردها، فضای ذخیره‌سازی دو ترابایت را ارائه می‌دهد. هاردهای U.2 نوع خاصی از این مدل بوده که از رابط PCIe استفاده می‌کنند. این هاردها قیمت بالاتری نسبت به مدل‌های دیگر دارند.

تفاوت بین SATA و PCIe چیست؟

بهترین هارد ssd برای لپ تاپ

پیچیده‌ترین قسمت در خرید یک هارد اس اس دی، انتخاب نوع رابط آن است. همان‌طور که بالاتر به آن اشاره شد، هاردهای 2.5 اینچی از رابط SATA بهره می‌برند؛ این رابط که در اوایل قرن بیست و یکم عرضه شد، برای اتصال هارد دیسک به سیستم به کار می‌رود. از طرفی رابط PCI Express bus سرعت بسیار بیشتری را در اختیار شما قرار خواهد داد.هاردهای M.2، بسته به مدل خود، با رابط‌های مذکور کار می‌کنند. بهترین هاردهای SSD همچون Samsung 970 از پشتیبانی پروتکل دیگری به نام NVMe نیز برخوردار هستند. این پروتکل با هدف ارائه سرعت بالا طراحی شده است.

توجه کنید که درایوها و کانکتورهای M.2، فارغ از قابلیت‌ها، شباهت‌های فراوانی با یکدیگر دارند. به همین دلیل پیشنهاد می‌کنیم حتما پیش از خرید هارد SSD دفترچه راهنمای مادربورد یا لپ‌تاپ خود را مطالعه کنید. اگر استفاده روزانه شما از سیستمتان محدود به گردش در اینترنت، امور اداری و حتی بازی می‌شود، نیازی به تهیه هارد اس اس دی با قابلیت پشتیبانی از NVMe نخواهید داشت. قیمت بالای این هاردها، آن‌ها را به سخت‌افزار مناسب کارهای سنگین تبدیل می‌کنند. توجه کنید که پهنای باند این دسته از هاردهای SSD حدود پنج برابر بیشتر از مدل‌های SATA است.

ظرفیت مورد نظر شما چقدر است؟

ظرفیت هارد ssd

همان‌طور که می‌دانید، هاردهای SSD در ظرفیت‌های مختلفی عرضه می‌شوند. ضعیف‌ترین آن‌ها، هاردهای با ظرفیت 128 گیگابایت بوده که از عملکرد پایینی برخوردار بوده و خرید آن‌ها توصیه نمی‌شود. مدل‌های 250 گیگابایتی قیمت بسیار پایینی دارند اما همچنان از ارزش خرید کمتری نسبت به نمونه‌های 500 گیگابایتی برخوردارند.

اگر به دنبال نصب بازی‌ها و ذخیره فایل‌های خود هستید، هارد SSD یک ترابایتی برای شماست. مدل‌های 2 و 4 ترابایتی نیز فضای ذخیره‌سازی قابل توجهی را در اختیار خود قرار داده و با توجه به قیمت بالا، خرید آن‌ها را به کاربران عادی پیشنهاد نمی‌کنیم. علاوه بر این، خرید چند هارد اس اس دی 500 گیگابایتی به صرفه‌تر از خرید یک مدل 4 ترابایتی خواهد بود.

میزان مصرف برق یک هارد اس اس دی چقدر است؟

مقایسه انواع هارد ssd

این مسئله برای کاربران لپ‌تاپ‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است. یک هارد SSD کم‌مصرف چون Samsung 850 EVO با وجود سرعت پایین‌تر نسبت به بهترین هاردهای SSD چون 960 EVO، باطری بسیار کمتری را طلب می‌کند. طبیعتا با افزایش فضای ذخیره‌سازی هاردها، مصرف برق آن‌ها نیز بیشتر خواهد شد.

کنترلر چیست؟

ویژگی های هارد ssd

کنترلر را می‌توان پردازنده هارد SSD دانست. این قطعه عمل خواندن و نوشتن را انجام داده و مسئولیت بسیاری از فرایندهای کلیدی عملکردی و بهینه‌سازی را بر عهده دارد. مبحث کنترلرها بسیار عمیق و پیچیده است. اگر علاقه چندانی به جزییات ندارید، کافی است بدانید که هر چه تعداد هسته‌ها بیشتر باشد عملکرد هارد SSD نیز بهتر خواهد بود.

آیا دوام هارد اس اس دی برای شما مهم است؟

هارد ssd lexar

یکی دیگر از ویژگی‌های مهم هاردهای اس اس دی را می‌توان ماندگاری آن‌ها دانست. تولیدکنندگان حافظه‌ها، عمر آن‌ها را با معیاری به نام ترابایت‌های نوشته شده (TBW) یا نوشته‌های روزانه (DWPD) نشان می‌دهند. با این وجود، بهترین هاردهای SSD از ویژگی صرفه‌جویی بهره برده و از طریق آن بخشی از فضای هارد را به منظور پشتیبان دست‌نخورده باقی می‌گذارند. با آغاز روند خرابی سلول‌های اطلاعاتی، هارد اطلاعات را به این فضای خالی انتقال داده و ماندگاری خود را افزایش می دهد. بهترین هاردهای SSD عمری حدود 3 الی 5 سال دارند.

جمع‌بندی

هارد ssd لپ تاپ

حال که با تمامی جنبه‌های مختلف یک هارد اس اس دی آشنا شدید، به راحتی قطعه مورد نظر خود را انتخاب خواهید کرد. بهترین تصمیم در خرید یک هارد SSD برای استفاده‌های روزانه، مدل‌های میان‌رده و مقرون به صرفه هستند. مدل‌های گران‌تر و سریع‌تر مناسب اجرای پروسه‌های سنگین بوده و تاثیر چندانی در تسریع مواردی چون اجرای بازی‌ها یا گردش در اینترنت نخواهند داشت.

هارد ssd

در ادامه با بهترین SSD موجود در بازار آشنا خواهیم شد.

هارد اس اس دی Intel Optane 905P4

هارد ssd سامسونگ

ظرفیت: 1.5 ترابایت

رابط: 2.5in PCIe* x4

نقاط قوت: سرعت بسیار بالا – سیستم نوری LED

نقاط ضعف: قیمت زیاد

این هارد اس اس دی جدیدترین مدل موجود در بازار نیست، اما سرعت نوشتن و خواندن بالا آن را به یکی از بهترین هاردهای SSD تبدیل می‌کنند.

هارد SSD سامسونگ 970 Pro

هارد ssd m2

ظرفیت: 250 گیگابایت – 500 گیگابایت – 1 ترابایت – 2 ترابایت

رابط: PCIe Gen 3 x4 M.2

نقاط قوت: ارزان‌قیمت – عملکرد عالی

نقاط ضعف: سرعت نوشتن پایین در فشار زیاد

سامسونگ به عنوان سازنده برخی از بهترین هاردهای SSD شناخته می‌شود. این برند با ساخت مدل 970  محصولی مقرون به صرفه و سریع را به بازار عرضه کرده است. این هارد اس اس دی یکی از سریع‌ترین درایو‌های موجود بوده و هاردی عالی و مناسب برای انواع استفاده‌ها است.

هارد اس اس دی Toshiba OCZ RD400

هارد ssd اکسترنال

ظرفیت: 128 گیگابایت – 256 گیگابایت – 512 گیگابایت – 1 ترابایت

رابط: PCIe Gen 3 x4 M.2

نقاط قوت: مدل‌های متنوع – سرعت بالا

نقاط ضعف: موجود نبودن برخی از مدل‌ها در قالب‌های متنوع

سری هاردهای OCZ RF400 توشیبا از متنوع‌ترین و گسترده‌ترین مجموعه هاردهای SSD موجود در بازار بوده  و دامنه گسترده‌ای از تقاضا را پوشش می‌دهند. این سری شامل چهار مدل در سه قالب مختلف M.2، M.2 2280 و AIC می‌شود. اگر به دنبال یک هارد SSD یک ترابایتی سریع هستید، این سری توشیبا انتخابی مناسب خواهد بود.

هارد SSD ای‌دیتا XPG SX8200

هارد ssd ارزان

ظرفیت: 240 گیگابایت – 480 گیگابایت – 960 گیگابایت

رابط: PCIe Gen 3 x4 M.2

نقاط قوت: عملکرد فوق‌العاده – قیمت معقول

نقاط ضعف: سرعت نسبتا کم نوشتن

این هارد اس اس دی را می‌توان بهترین در دسته رابط‌های M.2 دانست که علاوه بر سرعت بالا، قیمت مناسبی دارد. در واقع این هارد SSD دارای رتبه اول از منظر عملکرد نسبت به قیمت بوده و از ارزش بسیار بالایی برخوردار است.

هارد اس اس دی Intel 750 Series

هارد ssd adata

ظرفیت: 400 گیگابایت – 800 گیگابایت – 1.2 ترابایت

رابط: PCIe Gen 3 x4 U.2

نقاط قوت: فضای ذخیره‌سازی فراوان

نقاط ضعف: سرعت متوسط

پشتیبانی این هارد SSD از استاندارد U.2 ارتباطی دو طرفه بین کامپیوتر و آن برقرار کرده که اجازه ذخیره فایل‌های بیشتری را بر روی ان می‌دهد. این سری همراه با یک کابل به فروش رسیده و کاربر می‌تواند آن را مستقیما به خروجی PCIe مادربورد خود متصل کند.

هارد SSD سامسونگ Evo 860 با ظرفیت 1 ترابایت

بهترین هارد ssd

ظرفیت: 250 گیگابایت – 500 گیگابایت – 1 ترابایت – 2 ترابایت – 4 ترابایت

رابط: 2.5 اینچ – mSATA – M.2

نقاط قوت: سرعت قابل قبول – قیمت بسیار پایین – ماندگاری تحسین‌برانگیز

نقاط ضعف: عملکرد محدود به دلیل پشتیبانی از رابط SATA3

سامسونگ را همه می‌شناسند و از کیفیت محصولات آن اطمینان دارند. این بار این کمپانی با تولید هارد SSD سامسونگ مدل 860 Evo با ظرفیت 1 ترابایت توانسته توجه همه را به سوی خود جلب کند و یک محصول عالی و قدرتمند را به کاربران هدیه دهد. بیشینه سرعت خواندن ترتیبی آن 550 مگابایت بر ثانیه و سرعت نوشتن ترتیبی آن هم 520 مگابایت بر ثانیه است که سرعت خوبی محسوب می‌شود. این هارد قابلیت اتصال به کامپیوتر با کابل SATAIII را دارد و از کنترل کننده Samsung MJX بهره‌مند شده است. با خرید هارد SSD سامسونگ مدل 860 Evo سرعت و کیفیت بالایی را تجربه خواهید کرد.

راهنمای خرید ssd

امیدواریم این مقاله راهنمای خرید SSD خوبی برایتان بوده باشد و به شما در راستای انتخاب و خرید یک حافظه ذخیره سازی SSD با سرعت و کیفیت بالا کمک کند. شما می‌توانید نظرات و پیشنهادات خود را درباره SSD و همچنین مزیت‌های آن را در بخش دیدگاه‌ها با ما در میان بگذارید.

واکنش شما نسبت به این مطلب چیست؟

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

مجله پوبل مجله اینترنتی پوبل به عنوان مکانی برای افزایش دانش و سطح آگاهی شما دوستان عزیز راه‌اندازی شد. هدف ما در مجموعه پوبل آشنایی همه مردم با حوزه‌های تکنولوژی، سرگرمی، هنری، علمی، وسایل نقلیه و سایر موارد است. امیدواریم مطالب مجله اینترنتی پوبل به نیازهای شما پاسخ دهد و شما را بیشتر با فناوری های جدید و روز آشنا کند. به امید فردایی با دانش بیشتر و افزایش معلومات همه مردم ایران