راهنمای خرید کیس کامپیوتر به همراه قیمت در بازار

خرید کیس کامپیوتر برای ساخت یک سیستم کارآمد و قدرتمند اهمیت زیادی دارد و به همین دلیل است که پیش از خرید کیس باید به چندین نکته مهم توجه کنیم.

سپتامبر 6, 2020 - 08:45
 0  914
راهنمای خرید کیس کامپیوتر به همراه قیمت در بازار
راهنمای خرید کیس کامپیوتر

خرید کیس کامپیوتر مناسب برای هر سیستمی اهمیت زیادی دارد. شما باید کیسی خریداری کنید که حداقل فضای کافی برای قطعات سخت افزاری و دستگاه‌های جانبی مورد نیازتان را داشته باشد. اما علاوه بر این موارد کیس‌های زیاد دیگری نیز در بازار وجود دارند که امکانات و ویژگی‌های بسیار بیشتری را در اختیار شما قرار می‌دهند. مثل فضای داخلی زیاد، گردش هوای مناسب و جلوگیری از بالا رفتن دما، پشتیبانی از سیستم‌های خنک‌کننده مایع، پنل‌های شیشه‌ای، نورپردازی RGB و حتی برخی از آن‌ها مانع از خارج شدن صدای فن پردازنده یا کارت گرافیک می‌شوند، به گونه‌ای که به سختی می‌توانید تشخیص دهید کامپیوتر روشن است یا خاموش.

راهنمای خرید کیس کامپیوتر

کیس یکی از آن مواردی است که هنگام ساخت یک رایانه ممکن است به راحتی نادیده گرفته شود. گرچه این مورد احتمالا بین کسانی که کیس های آماده و اسمبل شده خریداری می‌کنند رواج بیشتری دارد. هنگام خرید کیس تنها نباید به زیبایی و جذاب بودن آن توجه کنیم. برای مثال اندازه و فرمت کیس نیز مشخص کننده ابعاد و نوع قطعاتی هستند که در ادامه می‌توانیم داخل آن نصب کنیم. همچنین سایز کیس در بحث گردش هوا و خنک شدن قطعات داخلی نیز اهمیت زیادی دارد. اما علاوه بر اندازه چندین مورد دیگر نیز هنگام انتخاب کیس کامل کامپیوتر اهمیت دارند که حتی اگر به دنبال خرید کیس کامپیوتر اسمبل شده هستید نیز باید توجه زیادی به آن‌ها داشته باشید.

اندازه و ابعاد در هنگام خرید کیس کامپیوتر حرفه ای

پیش از هر چیز ابتدا باید مشخص کنید به چه نوع کیسی با چه اندازه‌ای نیاز دارید. کیس کامپیوتر گیمینگ و همچنین کیس‌های معمولی در 3 اندازه مختلف به فروش می‌رسند: Full Tower و Mid Tower و Mini-ITX.

کیس‌های Full Tower و Mid Tower هردو برای مادربوردهایی با فرم فاکتور ATX مناسب هستند. این نوع مادربوردها درصد زیادی از مادربوردهایی که امروزه تولید می‌شوند را به خود اختصاص داده‌اند. علاوه بر این، هردو این کیس‌ها می‌توانند مادربوردهایی با فرم فاکتور Micro-ATX را نیز در خود جای دهند. اندازه دقیق هر کیس بسته به مدل و تولیدکننده با یکدیگر متفاوت است، ولی معمولا اکثر کیس‌ها 45 سانتی‌متر ارتفاع و 20 سانتی‌متر عرض دارند.

Computer case buying guide / راهنمای خرید کیس کامپیوتر

اما بیشتر کیس‌ها با فرم فاکتور Mid Tower ساخته و به دست خریداران می‌رسند. این نوع کیس‌ها آنقدر فضای کافی دارند که می‌توانید سیستم‌های خنک‌کننده مدار بسته را در کنار چندین کارت گرافیک داخل آن‌ها نصب کنید و باز هم فضای اضافی زیادی برای نصب چندین هارد داشته باشید. با این وجود اگر به فضای بیشتری نیاز داشتید، می‌توانید به سراغ کیس‌های Full Tower بروید. پیشنهاد می‌کنم آموزش ما در زمینه ارتقا و تعویض قطعات رایانه را مطالعه کنید.

این کیس‌ها معمولا بیش از 50 سانتی‌متر ارتفاع دارند و با طول و عرض بیشتری نسبت به کیس‌های Mid Tower ساخته می‌شوند. اگر شما یکی از معدود افرادی هستید که از یک مادربورد Extended ATX استفاده می‌کنید، این نوع کیس بهترین انتخاب برای شما خواهد بود. افزون بر این، اگر قصد استفاده سنگین از سیستم را دارید و به دنبال کیس مخصوص بازی هستید تا بتوانید از خنک‌کننده‌های مایع، فضای اضافی برای هارد و یا کارت گرافیک‌های 3 یا 4 مسیره استفاده کنید، کیس‌های Full Tower انتخاب ایده‌آلی برایتان خواهند بود. این کیس‌ها غالبا فضای کافی برای فن‌های اضافی و درایوهای 5.25 اینچی نیز دارند و به دلیل همین فضای بیشتر کار شما هنگام نصب و اتصال قطعات آسان‌تر خواهد بود.

Computer case buying guide / کیس کامپیوتر گرین

اما آخرین نوع کیس‌های Mini-ITX هستند. این کیس‌ها درست در نقطه مقابل کیس‌های Full Tower قرار دارند و برای مادربوردهایی که از فرم فاکتور Mini-ITX استفاده می‌کنند ساخته شدند. برخی از این کیس‌ها آنقدر کوچک هستند که می‌توانید آن‌ها را در کابینت آشپزخانه جای دهید، اما به دلیل همین اندازه کوچک نمی‌توانید از برخی قطعاتی که اندازه بزرگی دارند استفاده کنید. در این نوع کیس‌ها خبری از سیستم‌های خنک‌کننده مایع یا فن‌های بزرگ مخصوص پردازنده نیست. برخی از مدل‌های کیس‌های Mini-ITX از کارت گرافیک‌هایی که طول زیادی دارند نیز پشتیبانی نمی‌کنند و از همین رو باید قبل از خرید قطعات، اندازه آن‌ها را با اندازه کیس مقایسه کنید تا مطمئن شوید می‌توانید آن‌ها را در کیس جای بدهید.

ویژگی ها و امکانات

گذشته از ابعاد و اندازه و البته ظاهر کیس، ویژگی‌ها و امکانات آن نیز یکی از موارد کلیدی در هنگام خرید کیس کامپیوتر است. درست مانند هر محصول دیگری در اینجا هم هرچقدر پول بیشتری پرداخت کنید، امکانات و قابلیت‌های بیشتری دریافت خواهید کرد. در ادامه به طور خلاصه به مهمترین ویژگی‌هایی که در کیس‌های امروزی وجود دارند خواهیم پرداخت.

خشاب درایوها و نقاط اتصال هارد SSD

پیش از خرید کیس کامپیوتر حتما حواستان باشد که کیس مورد نظرتان فضای کافی برای نصب هاردهای 2.5 و 3.5 اینچی را داشته باشد. برخی از کیس‌ها در کنار دیواره‌های خود حفره‌هایی برای قرار دادن هارد دیسک‌های SSD دارند. افزون بر این اگر به فضای کافی برای نصب یک درایو نوری، کنترلر فن یا غیره نیاز دارید، حتما پیش از خرید از وجود آن مطمئن شوید؛ زیرا بسیاری از کیس‌ها به خصوص کیس‌های ساخت کورسیر طی چند سال اخیر این فضای اضافی را با هدف بهبود جریان هوا حذف کرده‌اند.

Computer case buying guide / کیس کامل کامپیوتر

طراحی بدون نیاز به پیچ

در گذشته تقریبا برای نصب تمامی قطعات داخل کیس‌ها به یک پیچ‌گوشتی چهارسو نیاز بود، اما امروزه بیشتر کیس‌های میان‌رده و رده‌بالا به گونه‌ای طراحی شدند که هنگام نصب قطعات نیازی به چهارسو ندارید؛ زیرا پیچ‌ها بوسیله مهره‌های فشاری و دیگر مکانیزم‌هایی که نیاز به ابزار ندارند جایگزین شدند.

سازمان دهی کابل ها

دنبال کیسی باشید که در سینی مادربورد دارای حفره‌هایی باشد که از طریق آن‌ها بتوانید کابل‌ها را مخفی کنید و به سایر نقاط قطعات برسانید. کیس‌های اقتصادی معمولا دارای حفره‌های ساده‌ای در سینی هستند، در حالی که مدل‌های میان‌رده در حفره‌ها از حلقه‌های پلاستیکی استفاده می‌کنند که به شما اجازه می‌دهند کابل‌ها را بیش از پیش مرتب کنید.

حفره مخصوص خنک کننده پردازنده

برخی از مدل‌های بالارده کیس‌ها در سینی مادربورد خود و درست پشت پردازنده، دارای یک حفره بزرگ هستند که از طریق آن می‌توانید خود پردازنده یا فن آن را بدون نیاز به دست زدن به دیگر قسمت‌های مادربورد تعویض کنید. این مورد جز ویژگی‌هایی نیست که خیلی به آن نیاز داشته باشید، اما وجودش در روز مبادا کمک بزرگی است.

درگاه های پنل جلویی

اگر از دستگاه‌های خارجی زیادی استفاده می‌کنید، باید توجه زیادی به درگاه‌های جلویی کیس داشته باشید. امروزه حتی ارزان قیمت‌ترین کیس‌ها هم حداقل دارای چند درگاه USB-A هستند و بسیاری دیگر از کیس‌ها نیز علاوه بر این درگاه، دارای USB-C و حتی کنترل‌های فن و نورپردازی داخل کیس نیز هستند. همچنین در بیشتر موارد می‌توانید جک 3.5 میلی‌متری صدا را نیز در این قسمت پیدا کنید؛ گرچه که همیشه بهتر است هدفون را مستقیما به جک صدای مادربورد متصل کنید.

Computer case buying guide / کیس گیمینگ

فن ها و گردش هوا

تعداد فن‌های داخل کیس هرچقدر بیشتر باشد، جریان هوا نیز بهتر است. برای گردش هوا مناسب حداقل به دو فن نیاز دارید تا یکی از آن‌ها هوا را به داخل بکشد و دیگری هوا را بیرون دهد. برخی از کیس‌های اقتصادی تنها یک فن دارند که نتیجه آن بالا رفتن دما و افت عملکرد سیستم است. البته بیشتر کیس‌ها دارای نقاط و محل‌های از پیش تعیین شده برای اضافه کردن فن هستند.

همانطور که پیشتر گفتیم، بسیاری از کیس‌ها با حذف فضای اضافی بخش جلویی و در نتیجه حذف موانع، به فن این امکان را می‌دهند تا هوا را بهتر به گردش دربیاورد. علاوه بر این به جنس دیواره‌های کیس نیز توجه کنید. این روزها بیشتر از شیشه‌های سکوریت و فلزهای تقویت شده برای پنل جلویی کیس استفاده می‌شود، اما آن‌ها با وجود اینکه ممکن است جذابیت ظاهری به کیس بدهند، اگر به درستی طراحی نشده باشند، می‌توانند مانع از گردش هوا شوند.

فیلترهای گرد و غبار

تمیز نگه داشتن کیس اهمیت بسیار بالایی دارد. کامپیوتری که داخل آن پر از گرد و خاک و کثیفی باشد، مدام داغ می‌کند و عملکرد قابل قبولی نخواهد داشت. فیلترهای گرد و غبار می‌توانند بیشتر این آلودگی‌ها را قبل از اینکه به فن‌های شما یا حتی قطعات مهمی مثل پردازنده برسند جذب کنند. اما حتما حواستان باشد که فن‌ها را به گونه‌ای تنظیم کنید که همیشه هوا را به بیرون هدایت کنند تا گرد و خاک از منافذ کیس به داخل هدایت نشوند.

عایق صدا

کیسی که عایق صدا باشد، با کمک مواد جذب کننده صدا مانع از خروج سر و صدای فن‌ها به بیرون می‌شود. این مواد در گردش هوای داخل کیس اختلال ایجاد می‌کنند؛ به همین دلیل کیس‌های عایق صدا همیشه دمای بالاتری نسبت به کیس‌های معمولی دارند. با این حال برخی از مدل‌های کیس‌های عایق صدا به کمک فن‌های 140 میلی‌متری که با سرعت کمی می‌چرخند توانستند هم دمای مناسبی داشته باشند و هم بدون صدا باشند.

Computer case buying guide / کیس کامپیوتر گیمینگ

 

پشتیبانی از خنک کننده های مایع

این روزها سیستم‌های خنک‌کننده مایع به محبوبیت زیادی دست پیدا کردند. اگر شما هم قصد دارید با آب کامپیوتر خود را خنک کنید، باید به دنبال کیسی باشید که از این سیستم‌ها پشتیبانی کند. بیشتر کیس‌های Mini-ITX از این خنک‌کننده‌ها پشتیبانی نمی‌کنند و بیشتر کیس‌های Mid Tower نیز از رادیاتورهای 240 میلی‌متری پشتیبانی می‌کنند. در همین کیس‌ها نیز شما تنها می‌توانید رادیاتور را بسته به ابعاد کیس در قسمت بالایی یا پایینی قرار بدهید.

اما اگر به دنبال رادیاتورهای 360 میلی‌متری هستید، باید به سراغ کیس‌های Full Tower بروید. گرچه مدل‌های بزرگتر کیس‌های Mid Tower نیز ممکن است فضای کافی برای این رادیاتورها داشته باشند. همچنین برخی از کیس‌های گران‌قیمت یک فضای اختصاصی جداگانه برای سیستم‌های خنک کننده در اختیار شما قرار می‌دهند.

پنل های شیشه ای

بسیاری از مدل‌های جدید کیس‌ها به طور کامل از شیشه ساخته شدند و به شما اجازه می‌دهند در همه حال بتوانید قطعات داخلی را زیرنظر داشته باشید. البته ایراد این پنل‌ها این است که گردش هوا مناسب ندارند و همچنین شکننده هستند؛ برای همین باید با احتیاط با آن‌ها سر و کله بزنید.

 

نورپردازی داخلی

نورپردازی با قابلیت شخصی سازی یکی از بزرگترین ترندهای دنیای کامپیوتر در سال 2018 بود که این روزها راه خود را به کیس‌ها نیز پیدا کرده است. البته این مورد کاملا سلیقه‌ای است، اما اگر به نورپردازی RGB علاقه دارید، کیس‌های زیادی هستند که این ویژگی را در اختیار شما قرار می‌دهند.

خرید کیس کامپیوتر حرفه ای

پس از اینکه با نکات مهم در خرید کیس کامپیوتر آشنا شدیم، اکنون نوبت به انتخاب و خرید کیس مدنظرمان می‌رسد. کیس‌های زیر چند نمونه از محبوب‌ترین و بهترین کیس‌های موجود در بازار هستند.

 

کیس کامپیوتر DeepCool TESSERACT BF

Computer case buying guide / کیس مخصوص بازی

  • قیمت حدودی: 1 میلیون تومان

این کیس Mid Tower که جزو پرفروش‌ترین کیس‌های شرکت دیپ کول به شمار می‌آید، قادر است از مادربوردهایی با فرم فاکتور ATX و MicroATX و Mini-ITX پشتیبانی کند. بدنه خارجی این کیس از استیل و پلاستیک ساخته شده و در داخل آن نیز از آلومینیوم استفاده شده است. این کیس دارای دو عدد خشاب درایو 5.25 اینچی است و در پنل جلویی از یک درگاه USB 3.0 و یک درگاه USB 2.0 به همراه ورودی میکروفون و جک صدا پشتیبانی می‌کند. این کیس همچنین دارای فیلتر گرد و غبار است.

 

کیس کامپیوتر گرین Z2 Plus Hero

Computer case buying guide / نکات مهم در خرید کیس کامپیوتر

  • قیمت حدودی: 1 میلیون و پانصد تا 2 میلیون تومان

کیس کامپیوتر گرین Z2 Plus Hero از جمله کیس‌های Mid Tower شرکت ایرانی گرین است. در پنل جلویی 2 عدد خشاب هارد 5.25 و 3 خشاب هارد 3.5 اینچی قرار گرفته و شما همچنین به دو درگاه USB 3.0 و دو درگاه USB 2.0 در کنار یک ورودی میکروفون و جک صدا نیز دسترسی دارید. همچنین در این کیس 5 محل مجزا برای نصب فن‌های خنک کننده در نظر گرفته شده است. نورپردازی و پنجره شیشه‌ای نیز از دیگر ویژگی‌های این کیس کامپیوتر گرین هستند.

 

کیس گیمینگ Master Tech T400

Computer case buying guide / خرید Case

  • قیمت حدودی: 3 میلیون و پانصد تا 4 میلیون تومان

کیس گیمینگ مسترتک T400 یکی دیگر از انواع کیس‌های Mid Tower موجود در بازار است. این کیس از سیستم‌های خنک‌کننده مایع پشتیبانی می‌کند و با مادربوردهای ATX سازگاری دارد. کیس مخصوص بازی T400 در پنل جلویی خود دارای کنترلر فن، یک درگاه USB 3.0، دو درگاه USB 2.0 به همراه جک صدا است. همچنین دارای فیلتر گرد و غبار است و به شما امکان نصب 6 فن در قسمت‌های مختلف را می‌دهد.

 

کیس کامپیوتر گرین X9 Predator

Computer case buying guide / کیس های آماده و اسمبل شده

  • قیمت حدودی: 5 تا 6 میلیون تومان

کیس کامپیوتر گرین X9 Predator یکی از کیس‌های Full Tower این شرکت است که با توجه به فرم فاکتور بزرگش برای خرید کیس کامپیوتر حرفه ای پیشنهاد می‌شود. این کیس دارای 6 عدد خشاب درایو 5.25 اینچی و 6 عدد خشاب درایو 3.5 اینچی است و در پنل جلویی خود علاوه بر 2 درگاه USB 3.0 و 2 درگاه USB 2.0، از درگاه eSATA و ورودی میکروفون و جک صدا نیز پشتیبانی می‌کند. علاوه بر این از سیستم‌های خنک‌کننده مایع پشتیبانی می‌کند و دارای فیلتر گرد و غبار و جایگاه مخصوص برای نصب 9 فن است.

خرید کیس کامپیوتر آنقدرها کار مشکلی نیست. این کار بیشتر از همه به نوع قطعات و استفاده‌ای که از سیستم خود دارید بستگی دارد. مهمترین نکته در خرید کیس کامپیوتر سازگاری آن با قطعاتی مثل مادربورد و کارت گرافیک است. اگر به دنبال خرید کیس کامپیوتر حرفه ای هستید، بهتر است به دنبال کیس‌های Full Tower بروید که امکان نصب سیستم‌های خنک‌کننده مایع را فراهم می‌کنند؛ در غیر این صورت کیس‌های Mid Tower نیز می‌توانند انتخاب مناسبی برایتان باشند. در نهایت پیشنهاد می‌کنم مقاله «راهنمای خرید کامپیوتر گیمینگ» را حتما مطالعه کنید.

واکنش شما نسبت به این مطلب چیست؟

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

مجله پوبل مجله اینترنتی پوبل به عنوان مکانی برای افزایش دانش و سطح آگاهی شما دوستان عزیز راه‌اندازی شد. هدف ما در مجموعه پوبل آشنایی همه مردم با حوزه‌های تکنولوژی، سرگرمی، هنری، علمی، وسایل نقلیه و سایر موارد است. امیدواریم مطالب مجله اینترنتی پوبل به نیازهای شما پاسخ دهد و شما را بیشتر با فناوری های جدید و روز آشنا کند. به امید فردایی با دانش بیشتر و افزایش معلومات همه مردم ایران