قرارداد مشاركت در ساخت بنا
قرارداد مشارکت در ساخت یک نوع توافق دوطرفه است که در ادامه به نکات مهم آن اشاره شده است.
ماده1- نظر به اينكه، آقاي .......... نقاشی ساختمان سنتی........ فرزند .................. به شناسنامه شماره .............. صادره از .................. ساكن ..................(كه از اين پس طرف اول قرارداد ناميده خواهد شد). مالك پلاك فرعي .................. از اصلي .................. اراضي .................. بخش ..................واقع در .................. است و قصد احداث بنا در پلاك مذكور را دارد و نظر به اينكه آقاي .................. فرزند .................. به شناسنامه شماره .................. صادره از .................. ساكن ..................(كه از اين پس طرف دوم قرارداد ناميده خواهد شد) امكاناتي مالي لازم را جهت احداث بنا در ملك موصوفه دارد، به منظور احداث بنا در پلاك مذكور و شركت در عرصه و اعيان پلاك مزبور اين قرارداد بين طرفين منعقد شد.
ماده2- ارزش عرصه در تاريخ عقد قرارداد معادل .................. ريال(..............................تومان) برآورد شده و مورد قبول طرفين است.
ماده3- مقرر شد طرف دوم بنايي با مشخصات و طبق نقشه اي كه پيوست اين قرارداد و جزء لاينفك آن است و به امضاي طرفين رسيده، در پلاك موضوف احداث كند.
تبصره1- طرف دوم مكلف است بنا را دقيقا بر مبناي پروانه شهرداري و نقشه هاي مصوب احداث نمايد.
تبصره2- طرف دوم مكلف است كليه ضوابط و قوانين مربوط به عمليات ساختماني و اصول ايمني را رعايت كند و طرف اول در اين خصوص مسئوليتي ندارد.
ماده4- طرف دوم مكلف است فتوكپي كليه اسناد هزينه را اعم از اسناد خريد اجناس يا دستمزدها امضا كرده در پايان هر هفته در اختيار طرف اول قراردهد. همچنين مكلف است صورتحسابي در دو نسخه ترتيب دهد و در پايان هر هفته نسخه ثاني صورتحساب را امضا كرده در اختيار طرف اول بگذارد. مدارك و صورتحسابهاي مذكور ملاك محاسبات و روابط مالي طرفين خواهد بود.
ماده5- پس از آنكه هزينه هاي انجام شده از جانب طرف دوم طبق مدارك ماده4 به ارزش عرصه(طبق ماده2) بالغ شده مابقي هزينه ساختمان تا اتمام بنا بالمناصفه پرداخت خواهد شد. به اين منظور طرفين حساب جاري مشتركي در بانك .................. افتتاح كرده اند كه برداشت از آن با دو امضا انجام مي شود. طرفين مكلفند كليه وجوهي را كه براي مصرف در ساختمان لازم است به اين حساب واريز كنند و كليه پرداختها را نيز از اين حساب انجام دهند.
ماده6- طرف دوم مكلف است بنا را مبناي برنامه زمانبندي شده اي كه به عنوان ضميمه شماره2 اين قرارداد به امضاي طرفين رسيده احداث كند.
ماده7- پس از اتمام بنا، طرف اول مكلف است نسبت به تنظيم سند رسمي انتقال سه دانگ مشاع از ملك(اعم از عرصه و اعيان) به طرف دوم اقدام كند.
تبصره1- كليه هزينه هاي لازم براي تنظيم سند رسمي انتقال(اعم از مالياتها و عوارض و جرايم و هزينه تفكيك و غيره) بالمناصفه پرداخت خواهد شد.
تبصره2- انتقال رسمي ظرف هفتاد و پنج روز از تاريخ صدور گواهي پايان ساختمان بايد انجام شود.
ماده8- طرف اول در صورت تخير در ايفاي تعهد موضوع ماده7 مكلف است بابت هر روز تاخير مبلغ .................. ريال به طرف دوم بپردازد. پرداخت اين وجه مسقط تعهد طرف اول نخواهد بود و انتقال سه دانگ بايد انجام شود.
ماده9- در صورت بروز اختلاف در تفسير يا اجراي اين قرارداد آقاي .................. به نشاني .................. ........................... نقشه ویلا............................. كه ضمن قبول داوري اين قرارداد را امضا كرده اند، در خصوص مورد به عنوان داور داراي حق صلح و سازش اظهارنظر خواهند كرد و راي ايشان براي طرفين قطعي و لازم الاجرا و غير قابل اعتراض است.
ماده10- اين قرارداد كه مشتمل بر ده ماده و چهار تبصره است در تاريخ .......... بازسازی ساختمان قدیمی........ در .................. بين طرفين امضا و مبادله شد. تعداد نسخ سه نسخه هر نسخه در .................. صفحه و با اعتبار واحد است.
امضاي طرف اول قرارداد امضاي طرف دوم قرارداد امضاي داور
******
ممكن است اينگونه قراردادها بر مبناي اين توافق تنظيم شود كه طرف اول صرفا زمين را بدهد و طرف دوم بنا را احداث كند و طرفين در عرصه و اعيان شريك باشند. در اين حالت هر چند كه قيمت زمين بدوا مورد توجه و محاسبه طرفين قرار مي گيرد اما معمولا ذكري از قيمت زمين و ما به ازاي آن، در قرارداد به ميان نمي آيد. بلكه طرف دوم متعهد مي شود بنايي با مشخصات مورد توافق در زمين طرف اول احداث كند و طرفين در عرصه و اعيان شريك باشند.
ممكن است بين طرفين توافق شود كه پس از رسيدن عمليات ساختماني به مرحله اي خاص كه معمولا چک لیست ساختمان pdf زماني است كه هزينه هاي طرف دوم معادل قيمت زمين شده باشد طرف اول وكالت بلاعزلي جهت تهيه مقدمات تنظيم سند انتقال رسمي و انتقال قدر السهم خوش به خود به طرف دوم بدهد.
منبع : https://www.evimshahane.com/
واکنش شما نسبت به این مطلب چیست؟