چطور از اطلاعات واتساپ و تلگرام بک آپ بگیریم؟
بک آپ گرفتن از تلگرام تنها راهی است که با آن میتوانیم همیشه به دادههای خود دسترسی داشته باشیم. با آموزش بکاپ گرفتن از واتساپ و تلگرام همراه ما باشید.

برای بسیاری از کاربران، واتساپ و تلگرام دو برنامه اصلی هستند که از طریق آنها با دوستان و همکاران ارتباط برقرار کرده و از اطلاعاتی که در چتهای خود دارند استفاده میکنند. حالا یک لحظه تصور کنید که به دلیل گم شدن یا خراب شدن گوشی تمامی چتها و دادههایی که در این دو پیامرسان داشتید را از دست بدهید. البته شاید قبلا این اتفاق برایتان افتاده باشد و نیازی به تصور کردن نداشته باشید.
آموزش بک آپ گرفتن از واتساپ
با وجود اینکه رابط کاربری واتساپ در اندروید و iOS اپل تقریبا شبیه به یکدیگر است، اما از آنجایی که در برخی مواقع این دو نسخه با هم تفاوتهایی دارند ما آموزش بکاپ گیری از گفتگوهای واتساپ را در هردو نسخه به طور جداگانه توضیح میدهیم.
بک آپ گرفتن از واتساپ در اندروید
ابتدا بر روی سه نقطه بالای سمت راست صفحه کلیک کنید و سپس با انتخاب Settings به بخش Chats بروید. در این بخش گزینه Chat backup را لمس کنید. در این بخش اگر یک حساب گوگل داشته باشید، میتوانید با انتخاب Backup to Google Drive چتها و اطلاعات خود را در حساب خود در گوگل درایو ذخیره کنید. همچنین میتوانید مشخص کنید واتساپ هرچند وقت یک بار از دادههای شما پشتیبان بگیرد. علاوه بر این نیازی نیست نگران فضای گوگل درایو خود باشید؛ زیرا گوگل و فیسبوک اعلام کردند فایلهای بکاپ واتساپ به صورت رایگان در گوگل درایو ذخیره خواهند شد و حجمی از فضای حساب شما را اشغال نمیکنند.
نکته مهم دیگر این است که اگر حداکثر یک سال از آخرین بکاپ شما از واتساپ گذشته باشد، فایل آن به طور خودکار از حساب گوگل درایو شما حذف میشود. افزون بر این با هر بار بکاپ گرفتن فایل بکاپ قبلی پاک خواهد شد و دیگر نمیتوانید به آن دسترسی داشته باشید. اما اگر میخواهید خودتان به صورت دستی از چتها پشتیبان تهیه کنید میتوانید در بخش Chat backup بر روی دکمه سبز رنگ BACKUP کلیک کنید.
اگر پس از گذشت مدتی دیگر به حساب گوگل درایو قبلی خود دسترسی نداشتید و میخواستید فایلهای بکاپ در یک حساب جدید ذخیره شوند، میتوانید در Chat Backup گزینه Google Account و سپس Add an account را انتخاب کنید.
بک آپ گرفتن از واتساپ در iOS
در آیفون ابتدا بر روی Settings در گوشه پایین سمت راست صفحه کلیک کنید. در ادامه Chats و بعد Chat Backup را انتخاب کنید. در این قسمت مانند نسخه اندروید هم میتوانید به صورت دستی و هم به صورت خودکار از چتهایتان پشتیبان تهیه کنید. با این تفاوت که در نسخه آیفون اطلاعات به جای گوگل درایو در حساب آی کلود شما ذخیره میشوند.
برای بکاپ گرفتن به صورت دستی باید گزینه Back Up Now را انتخاب کنید، اما برای آن که این کار به صورت خودکار انجام شود، Auto Backup را انتخاب و سپس با وارد شدن به حساب آی کلود خود مشخص کنید هر چند وقت یک بار از چتهای شما پشتیبان گرفته شود.
چگونگی بک آپ گرفتن از تلگرام
آموزش بکاپ تلگرام کمی متفاوت از واتساپ است. از آنجایی که تلگرام از چندین دستگاه به طور همزمان پشتیبانی میکند، چتهای شما حتی اگر در گوشی نیز از بین بروند میتوانید دوباره از طریق نسخه ویندوز یا وب به آنها دسترسی پیدا کنید. در حالی که در واتساپ اگر از چتهای خود در گوشی پشتیبان نگیرید و این چتها به صورت اتفاقی حذف شوند، دیگر نمیتوانید دوباره آنها را بازگردانید.
برای بک آپ گرفتن از مخاطبین تلگرام و همچنین چتها ابتدا باید نسخه دسکتاپ این برنامه را روی کامپیوتر خود نصب کنید. از اینجا میتوانید نسخه ویندوز و از اینجا نسخه مک را دانلود کنید. پس از اینکه برنامه را نصب کردید با وارد کردن شماره تلفن و کدی که تلگرام از طریق دیگر دستگاههای شما مثل گوشی یا تبلت برایتان ارسال میکند، وارد حساب خود شوید.
برای بک آپ گرفتن از تلگرام ابتدا بر روی سه خط افقی بالای سمت چپ برنامه کلیک کرده و بعد Settings را انتخاب کنید. در پنجره بعدی باید گزینه Advanced را انتخاب و در زیرمنو بعدی بر روی Export Telegram data کلیک کنیم. در اینجا بهتر است پیش از اینکه شروع به بکاپ گرفتن کنیم، با گزینههای متنوعی که تلگرام برای این کار در اختیارمان قرار داده آشنا شویم. شما در این بخش میتوانید هر اطلاعاتی که میخواهید از آنها پشتیبان گرفته شود را انتخاب کنید.
مثلا برای بک آپ گرفتن از مخاطبین تلگرام، کافی است گزینه Contact list را تیک بزنید. اگر میخواهید از چتهای خصوصی بکاپ بگیرید، گزینه Personal chats و اگر میخواهید از چتهایی که با باتها داشتید پشتیبان بگیرید، گزینه Bot chats یا اگر میخواهید از چتهایی که در گروهها داشتید بکاپ تهیه کنید، گزینه Private groups را تیک بزنید.
همچنین میتوانید سایر موارد مثل بک آپ گرفتن از کانال تلگرام یا گروهها و کانالهای خصوصی را نیز مشخص کنید. در بخش بعدی یعنی Media export settings میتوانید محتوای رسانهای که میخواهید را مشخص کنید. مثلا تنها از عکسها یا ویدیوها یا پیامهای صوتی و یا استکیرها و گیفها پشتیبان گرفته شود یا از همه آنها.
در بخش Other دو گزینه Active sessions و Miscellaneous data را داریم. گزینه اول، یعنی Active sessions به شما این امکان را میدهد تا از فهرست دستگاههایی که در آن لحظه به حساب شما دسترسی دارند پشتیبان بگیرید و گزینه بعدی به شما اجازه میدهد از هر نوع داده دیگری که در سایر گزینهها ذکر نشده پشتیبان تهیه کنید.
آخرین قسمت Location and format است. در این قسمت میتوانید محل ذخیره فایل بکاپ به همراه فرمت آن (HTML یا JSON) را مشخص کنید. برای فرمت توصیه میشود گزینه Human-readable HTML را انتخاب کنید تا بتوانید چتها را بخوانید.
وقتی تمامی گزینهها را همانگونه که میخواستیم تنظیم کردیم، بر روی Export کلیک میکنیم تا فرایند بک آپ گرفتن از تلگرام شروع شود. این فرایند بسته به حجم اطلاعاتی که انتخاب کردید ممکن است چند دقیقه طول بکشد. وقتی کار تمام شد میتوانید در مسیری که انتخاب کردید (به طور پیشفرض پوشه Telegram Desktop در Downloads) به اطلاعاتی که پشتیبان گرفتهاید دسترسی داشته باشید.
با بک آپ گرفتن از واتساپ و تلگرام میتوانید برای همیشه خیال خود را از بابت اطلاعاتی که در این دو پیامرسان دارید راحت کنید تا در هر زمان که خواستید بتوانید دوباره به آنها دسترسی داشته باشید. این قابلیت به خصوص در هنگام بک آپ گرفتن از تلگرام کاربردی است؛ چراکه این پیامرسان به هردو طرف چت اجازه میدهد هر زمان که خواستند چتهای یکدیگر را حذف کنند. با تهیه فایل پشتیبان میتوانید از حذف شدن چتها به صورت یک طرفه جلوگیری کنید و همیشه آنها را در کامپیوتر خود ذخیره کنید.