آموزش ضدعفونی کردن صحیح و اصولی گوشی بدون خطر آسیب دیدگی
در این روزهای کرونایی احتمالا یکی از مشکلات و دغدغه های شما ضدعفونی کردن گوشی است. برای آشنایی با روشهای درست، اصولی و بی خطر ضدعفونی کردن گوشی ادامه مطلب را مطالعه کنید.
طبق یک تحقیق در سال 2018، هر آمریکایی به طور متوسط بیش از 50 بار در روز گوشی خود را چک میکند. بقیهی کشورهای توسعه یافته نیز الگوی مصرف مشابهی دارند. در حالی که این تحقیق در مورد میزان اعتیاد افراد به گوشی همراه انجام شده بود اما اغلب مواقع بسیاری از افراد از گوشیهای خود در مکانهایی مانند حمام، آشپزخانه و دیگر نقاطی که مستعد رشد باکتری هستند استفاده میکنند.
چندین مطالعه و نظرسنجی نشان میدهد که گوشیهای ما هفت برابر از توالتهای معمولی کثیفتر هستند. این موضوع نه تنها چندشآور بلکه یک خطر جدی برای سلامتی انسان محسوب میشود. اهمیت این مسئله و تمیز نگهداشتن گوشی همراه وقتی بیشتر خود را نشان میدهد که میبینیم ویروس کرونا همچنان در سراسر جهان گسترش مییابد. اخیرا نیز سازمان بهداشت جهانی (WHO) رسما کووید-19 را یک بیماری همهگیر اعلام کرده است. عدم مسافرت به مناطق آلوده و رعایت بهداشت عمومی نقطه شروع خوبی برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری است اما از اهمیت پاک کردن و ضدعفونی گوشی همراه هم نباید غافل شد. در صورتی که به شستشوی زیاد دستان خود عادت کردهاید باز هم این احتمال وجود دارد که میکروبهای مضر به صفحه گوشی شما بچسبند. از همین رو، در ادامه قصد داریم به نکاتی مورد نحوه تمیز کردن تلفن برای جلوگیری از انتشار ویروسها و سایر میکروبها بپردازیم. توجه داشته باشید که بسیاری از این نکات را میتوان برای سایر دستگاههای الکترونیکی مانند تبلت و لپتاپ به کار برد. با پوبل همراه باشید.
1. از دستمالهای ضدعفونی کننده استفاده کنید
شاید با نحوه ضدعفونی کردن و پاک کردن گوشی همراه آشنا باشید اما مسئله فقط خرید یک پاککننده خانگی و تمیز کردن دقیق آن نیست. شاید ابزارهای پاککننده و ضدعفونیکننده خانگی مانند سفیدکننده، شیشه پاک کن و سایر محصولات برای پیشخوان، حمام و سایر سطوح عالی باشند اما اغلب برای استفاده و ضدعفونی گوشی مناسب نیستند. اخیراً اپل و چند شرکت تولیدکننده گوشی همراه تأیید کردهاند که استفاده از محصولاتی نظیر دستمالهای پاککننده و ضدعفونی کننده کلروکس برای ضدعفونی کردن گوشی شما مناسب است. در این محصولات به طور معمول از مواد شیمیایی کمتری نسبت به بطریهای اسپری و موارد مشابه استفاده میشود. ایده خوب دیگر استفاده از یک دستمال مرطوب مخصوص صفحه نمایش زایس میباشد. البته دستمال مرطوب به خوبی ورقهای کلروکس دستگاه شما را تمیز نمیکنند اما استفاده از آنها به گوشی شما آسیبی نمیرساند.
شاید وسوسه شوید و از یک محلول 70 درصدی ایزوپروپیل الکل استفاده کنید. اما به خاطر داشته باشید که این محلول میتواند پوشش اولئوفوبی محافظ گوشی را خراب کرده و در درازمدت باعث آسیب و کاهش طول عمر گوشی شود. اگر احساس میکنید که به الکل برای ضدعفونی گوشی نیاز دارید حتماً مقداری از آن را روی پارچه ریخته و به صورت غیرمستقیم از آن استفاده کنید.
علاوه بر این، چند نکته کلی دیگر وجود دارد که باید هنگام ضدعفونی کردن گوشی هوشمند خود بدانید:
- حتی در صورت ضدآب بودن گوشی یا گجتهای خود، آنها را در مایع ضدعفونیکننده فرو نبرید.
- از تمیز کردن بیش از حد گوشی با پارچههای خشک و زبر که باعث ایجاد خراش میشوند خودداری کنید.
- از سفید کننده، اسپریهای آئروسل و الکلهای قوی خودداری کنید چون این مواد به پوشش سطح گوشی به ویژه شیشه آسیب میرساند.
- اسپری ضدعفونی کننده یا کمپرسور هوای فشرده را مستقیماً روی وسایل خود پخش نکنید.
2. پارچه میکروفیبر یکی از بهترین راهها برای پاک کردن گوشی است
معمولا بسیاری از ما برای تمیز کردن گوشی به یک دستمال کاغذی یا حوله اکتفا کرده و گوشیهای خود را به صورت سطحی تمیز میکنیم. اگرچه کاچی به از هیچی است اما این روش، بهترین راه برای پاک کردن گوشی هوشمند نیست زیرا بسیاری از باکتریهای داخل گوشی باقیمانده و جتی ممکن است حین فشار دادن دستمال روی گوشی، صفحه نمایش آن خراش ببیند! به علاوه، بیشتر حولهها و دستمالهای کاغذی، پنبه، پرژ و فیبر و سایر ذرات را روی سطح جا میگذارند و کار را سختتر میکنند چرا که این ذرات بین دکمهها، شکافها و سایر قسمتهایی که تمیز کردن آن سخت است قرار میگیرند. برای پاک کردن و ضدعفونی بهتر میتوانید از پارچه میکروفیبر استفاده کنید. این پارچه معمولاً در داروخانهها وعینک فروشیها پیدا میشود.
کافی است صفحه و بقیه گوشی را به صورت مستقیم پاک کنید تا تمام ذرات و از بین برود. اگر در از بین بردن لکه یا قسمتی کثیف مشکل دارید چند قطره آب روی پارچه بپاشید و دوباره صفحه و گوشی خود را تمیز کنید. اگر لازم میبینید میتوانید از یک محلول صابون و آب روی پارچه یا حتی ترکیب نصف آب و نصف الکل ایزوپروپیل 7 درصدی استفاده کنید اما باز هم یادآوری میکنیم که شاید این محلول گوشی شما را نشکند اما در درازمدت به دستگاه آسیب میرساند.
3. با گوشپاککن درزها و حفرههای گوشی را پاک کنید
تمیز کردن سطح بیرونی گوشی راحت است اما میکروبها و ذرات آزاردهنده همیشه بین دکمهها و شکافهای ریز و درشت پنهان میشوند. برای تمیز کردن این قسمتها میتوانید از گوش پاککن استفاده کنید. نحوه کار با گوشپاک کن درست مثل دستمال مرطوبکننده است. گوشپاککن را جز در مواقع ضروری خیس نکنید. اگر به مایع ضدعفونی کننده یا آب نیاز داشتید سعی کنید خیلی کم از آن استفاده کنید.
محافظ صفحه نمایش و قاب نه تنها برای جلوگیری از آسیب دیدن گوشی شما مناسب هستند بلکه تمیز کردن آنها معمولاً آسانتر است. به عنوان مثال، شما میتوانید بدون نگرانی از خراب شدن قاب خود از الکل و سایر محلولها برای تمیز کردن محافظ صفحه نمایش استفاده کنید. حتی اگر قاب و محافظ صفحه گوشی آسب دید میتوانید آن را دور انداخته و یکی دیگر بخرید چرا که برخلاف گوشی قیمت چندان زیادی ندارند. در صحبت از قاب گوشی توصیه میکنیم چیزی که از موادی مانند پلاستیک ساخته شده را بخرید چون که شستن آنها راحتتر است. قاب چوبی و فیبری در صورت شستشو ممکن است به شدت آسیب ببینند.
برای تمیز کردن محافظ و قاب گوشی چه باید کرد؟
بسیاری از روشهای فوق برای محافظهای صفحه نمایش نیز به کار میروند. اما برای قاب گوشی میتوانید آنها را از گوشی جدا کرده و به صورت دستی با مواد شوینده و محلول های دیگر پاک کنید. سپس، آنها را خشک و روی گوشی بگذارید.
4. دستهای خود را مرتب بشویید
شاید این نکته گوشی شما را تمیز نکند اما از کثیف شدن بیش از حد آن جلوگیری میکند. هیچ راز خاصی در اینجا وجود ندارد ، فقط هر زمان که به یک سطح کثیف، حیوان خانگی و غیره دست زدید از صابون یا مایع دستشویی استفاده کنید.
همچنین توصیه میشود که از گوشی خود در مکانهایی مانند سرویسهای بهداشتی، توالت و آشپزخانه استفاده نکنید. هرچند که بیشتر افراد این کار را انجام میدهند اما در شرایط کنونی که بیماری همهگیری مانند ویروس کرونا جان افراد را تهدید میکند بهتر است تا حد امکان موارد بهداشتی را رعایت کنید.
آیا شستن گوشی به تمیزی دستگاه شما کمک میکند؟
اگر گوشی ضد آبی دارید که استاندارد IP67 یا بالاتر دارد میتوانید گوشی خود را با آب بشویید. البته باید به این نکته اشاره کرد که آب به تنهایی در از بین بردن میکروبها و ویروسها موثر نخواهد بود. شاید بخواهید از صابون هم در کنار آن استفاده کنید اما به یاد داشته باشید که صابون کم کم به پوششهای خاص رو شیشه نمایشگر در قسمت جلو و پشت بدنه گوشی صدمه زده و همچنین درزبند و مهر و مومهای پلاستیکی مانع از خروج کامل آب میشوند. بنابراین بهتر است از این کار خودداری کنید چون قطع به یقین در درازمدت گوشی شما صدمه میبیند و ورود محلول آب و صابون به داخل پورت گوشی، پایان خوشی ندارد.
5. ضدعفونی کننده گوشی UV ارزش امتحان کردن دارد
چراغهای ماوراء بنفش (UV) این دستگاه ضدعفونیکننده میتواند باکتریها را از بین برده و گوشی شما را ظرف چند دقیقه ضدعفونی کند. بیشتر دستگاههای ضدعفونیکننده UV شبیه به تختهای برنزهکننده کار میکنند. شما گوشی خود را قفل میکنید و این دستگاه کار خود را انجام میدهد. اگرچه استفاده از این دستگاه شاید سادهترین راهحل به نظر برسد اما باید بدانید که هنوز تاثیر این دستگاه روی پاک کردن ویروس کووید 19 آزمایش نشده است اما اگر تصمیم به خرید این دستگاه دارید بد نیست بدانید که بهترین و محبوبترین ضدعفونی کننده گوشی ماوراء بنفش PhoneSoap V3 است.
واکنش شما نسبت به این مطلب چیست؟