نقد و بررسی سیستم عامل watchOS 7 اپل
سیستم عامل watchOS 7 به همراه قابلیتهای جدید و امکانات جذاب خود برای کاربران عرضه شد تا بتوانند نهایت استفاده را از اپل واچ های این کمپانی داشته باشند.
کمپانی اپل همواره به دنبال ارتقا کیفیت محصولات خود بوده که سیستم عامل watchOS 7 جدیدترین نمونه از این اقدامات است. از همان ابتدای تولید نسل اول اپل واچها، این کمپانی در تلاش برای بهبود بخشیدن سیستم عامل watchOS بوده است. واچ او اس 7 اپل نتیجه تکامل این سیستم عامل در طول پنج سال است که طراحان قابلیتهای کاربردی فراوانی به آن اضافه کردهاند. در این مطلب از مجله پوبل به بررسی watchOS 7 و نکات مرتبط با آن میپردازیم. در ضمن میتوانید مقاله «چگونه اپل واچ اصل را از تقلبی تشخیص دهیم؟» را هم مطالعه کنید.
تاریخ عرضه سیستم عامل watchOS 7
اپل در روز چهارشنبه 25 شهریور ماه پس از رونمایی از محصولات جدید خود یعنی اپل واچ 6 و اپل واچ SE، بالاخره سیستم عامل watchOS 7 را نیز معرفی کرد. همچنین، تاریخ عرضه سیستم عامل اپل watchOS 7 فردای معرفی آن یعنی چهارشنبه 26 شهریور ماه تعیین شد؛ بنابراین با وجود عدم عرضه آیفون 12 در شهریور ماه مانند گذشته، آپدیتهای نرم افزاری کمپانی اپل به موقع به کاربران ارائه میشوند. هم اکنون سیستم عامل Apple watchOS 7 برای تمامی دستگاههای سازگار با این آپدیت جدید، قابل دسترس است که به راحتی میتوان آن را دانلود کرد و از قابلیتهای کاربردی و جذاب آن نهایت استفاده را برد.
آیا ساعت شما از سیستم عامل watchOS 7 پشتیبانی می کند؟
برای بهرهمندی از سیستم عامل watchOS 7 لازم نیست تا حتما سری جدید ساعتهای هوشمند اپل را بخرید، بلکه بسیاری از کاربران دستگاههای قدیمیتر نیز با ارتقای سیستم عامل فعلی خود میتوانند از واچ او اس ۷ و قابلیتهای جالب آن برخوردار شوند. بر خلاف سابق، کمپانی اپل این بار پس از معرفی سیستم عامل واچ OS 7 در پستی بر روی وبسایت خود اعلام کرد که کدام یک از ساعتهای هوشمند این آپدیت را دریافت میکنند.
بر این اساس، آپدیت واچ او اس ۷ تنها برای اپل واچهای سری 3، 4 و 5 موجود است و همچنین واچ OS 7 به صورت پیش فرض بر روی جدیدترین محصولات این کمپانی یعنی اپل واچ SE و اپل واچ سری 6 نصب است. متاسفانه این مسئله به این معنا است که کاربران اپل واچهای سری 1 و 2، آپدیت سیستم عامل watchOS 7 را بر روی دستگاههای خود دریافت نمیکنند. علاوه بر این، برای اینکه بتوان آپدیت سیستم عامل اپل واچ watchOS 7 را نصب کرد، بایستی مثل همیشه قبل از هر چیز، گوشی آیفون کاربر دارای آخرین نسخه آی او اس یعنی سیستم عامل iOS 14 باشد.
امکانات و ویژگی های سیستم عامل watchOS 7
واچ فیس و کامپلیکیشن
اپل در طراحی سیستم عامل watchOS 7 سعی کرده است کیفیت و قابلیتهای فعلی اپل واچها را بهبود بخشد و ارتقا دهد که واچ فیسها و کامپلیکیشنها نیز از این قاعده مستثنی نیستند. در آپدیت جدید واچ او اس 7 اپل، علاوه بر اضافه شدن واچ فیسها و طرحهای ظاهری جدید، کامپلیکیشنها نیز بسیار کاربردیتر شدهاند. همچنین، آپدیتهای جدیدی در سیستم عامل Apple watchOS 7 صورت گرفته است که میتوان انواع فیلترهای رنگی را بر روی عکسهای دلخواه خود امتحان کرد و سپس آن تصاویر را به عنوان واچ فیس اپل واچ استفاده کرد.
نکته قابل توجه در خصوص ویژگیهای جدید واچ فیسها، توانایی افزودن و تغییر کامپلیکیشنهای مختلف است. در این سیستم عامل، برنامههای نصب شده بر روی اپل واچ میتوانند کامپلیکیشنهای متعددی بر روی یک واچ فیس داشته باشند؛ این درحالی است که در نسخههای قبلی این سیستم عامل، این امکان فراهم نبود و اپلیکیشنها اجازه داشتند تنها یک کامپلیکیشن بر روی هر واچ فیس داشته باشند. همچنین با استفاده از سیستم عامل watchOS 7، توسعه دهندگان میتوانند مدلهای مختلفی از یک نوع کامپلیکیشن بسازند. قابلیت ساخت کامپلیکیشنهای دلخواه و شخصی سازی آنها برای کاربران بسیار کاربردی محسوب میشود؛ زیرا برای مثال میتوان یک واچ فیس اختصاصی برای اپلیکیشن Run Club نایکی طراحی کرد که داخل آن تنها کامپلیکیشنهای این برنامه قرار گیرند.
کاربران همچنین با استفاده از قابلیت جدید Face Sharing موجود در سیستم عامل اپل watchOS 7 میتوانند واچ فیسهای طراحی شده خود را با یکدیگر به اشتراک بگذارند. برای اینکار تنها کافی است کاربران واچ فیس موردنظر را لمس کرده و انگشت خود را بر روی آن نگه دارند تا گزینه اشتراک گذاری ظاهر شود. سپس با انتخاب این گزینه و همچنین مخاطب موردنظر میتوان واچ فیس خود را از طریق iMessage به آسانی با دیگران به اشتراک گذاشت.
بایستی به این مسئله توجه داشت که اشتراک گذاری تنها راه دریافت واچ فیسهای جدید در سیستم عامل watchOS 7 نیست و علاوه بر این روش، میتوان آنها را از طریق لینکهای موجود در استوریهای فروشگاه اپ استور یا صفحات وب نیز دانلود کرد. به طور کلی، واچ OS 7 کاربران را قادر ساخته تا بتوانند واچ فیسها و کامپلیکیشنهای موجود را متناسب با نیاز و سلیقه خود طراحی کنند که این مسئله به شخصی سازی هرچه تمامتر اپل واچ کمک میکند.
ردیابی خواب
یکی از امکانات اصلی ردیابی خواب اپل اضافه شدن قابلیت جدید Wind Down است که کمک کرده کاربر برنامه زمانی روزمرهای برای خواب خود تشکیل دهد. همچنین با استفاده از این ویژگی میتوان نوع هشدار موردنظر برای بیدار شدن را نیز انتخاب کرد که میتواند یکی از زنگهای هشدار اپل یا حرکت ویبره دستگاه باشد.
با استفاده از اپلیکیشن Sleep میتوان علاوه بر مدیریت برنامه زمانی خواب، اطلاعات تاریخچه خواب کاربر در 14 روز گذشته را نیز مشاهده کرد. هرچند، برای مشاهده تحلیل آماری و کل تاریخچه خواب بایستی به اپلیکیشن Health موجود بر روی گوشی آیفون مراجعه کرد. علاوه بر اینها، قابلیت جدید دیگری برای جلوگیری از روشن شدن تصادفی اپل واچ هنگام خواب در سیستم عامل watchOS 7 وجود دارد که با فعال سازی آن، صفحه اپل واچ تنها هنگام بالا بردن مچ دست روشن میشود. به طور کلی میتوان گفت قابلیت ردیابی خواب واچ او اس ۷ برای کسانی که قصد دارند برنامه زمانی روزمره خواب خود را به نحو مطلوبی تنظیم کنند، انتخاب بسیار مناسبی است.
تناسب اندام
چهار نوع حالت تمرینی جدید به اپلیکیشن Activity اضافه شده است. این چهار حالت که با عناوین تمرین رقص، تمرینات قدرتی عملکردی، تمرینات عضلات مرکزی بدن و سرد کردن پس از تمرین عرضه میشوند، هر کدام با استفاده از اطلاعات به دست آمده از اپل واچ مورد تحلیل و بررسی قرار میگیرند.
مهمترین قابلیت سیستم عامل watchOS 7 در این زمینه اضافه شدن بخش Summary در اپلیکیشن Activity است که تحلیل آماری و تاریخچهای از مواردی مانند کالری سوخته شده، سرعت دویدن و زمان فعالیتهای بدنی در طول روز را به کاربر نمایش میدهد. اپل واچ برای اندازه گیری شدت فعالیت هنگام انجام تمرینات، ترکیبی از سنسورهای شمارش ضربان قلب، شتاب سنج و ژیروسکوپ را به کار میگیرد تا اطلاعات لازم را بدست آورده و ثبت کند.
راهنمای مسیریابی هنگام دوچرخه سواری
تنظیم خانوادگی
قابلیت جدید تنظیم خانوادگی یا همان Family Setup به کاربران این اجازه را میدهد تا چندین اپل واچ را تنها به یک گوشی آیفون متصل کنند. هدف اصلی این قابلیت کمک به والدین برای نظارت بیشتر بر روی فرزندان است و والدین با استفاده از آن میتوانند رفت و آمد فرزندانشان را در گوشی خود به راحتی کنترل و دنبال کنند. همچنین، بایستی به این نکته توجه داشت که تنها اپل واچهای سیم کارت خور دارای این قابلیت هستند و در کشورهای محدودی از آن پشتیبانی میشود.
شستن دست ها
پایش سلامت شنوایی
اپلیکیشن Noise همراه سیستم عامل watchOS 6 معرفی شد تا هنگامی که صداهای بلند خارجی در حال آسیب زدن به سلامت شنوایی کاربر هستند، به او اطلاع داده شود. اما سیستم عامل watchOS 7 قابلیت جدیدی به این اپلیکیشن اضافه کرده است که میزان گوش دادن به موسیقی توسط هندزفری را بررسی میکند. سپس در صورتی که این مقدار از حد توصیه شده سازمان بهداشت جهانی یعنی حدود 80 دسیبل به مدت 40 ساعت در هفته تجاوز کند، اپل واچ به کاربر هشدار میدهد. علاوه بر این، کاربران میتوانند خلاصهای از عادات موسیقی گوش دادن خود مانند مدت زمان و میزان بلندی صدا را نیز مشاهده کنند.
دستیار صوتی سیری
از آنجایی که صفحه اپل واچ بسیار کوچک است، استفاده از دستیار صوتی سیری میتواند برای کاربران بسیار کاربردی باشد. در سیستم عامل watchOS 7 به این دستیار صوتی محبوب قابلیتهای جدیدی مثل ترجمه و میانبرهایی برای دسترسی آسانتر اضافه شدهاند. همچنین، از این پس تمام اطلاعات صوتی مستقیما بر روی خود دستگاه پردازش میشوند که این مسئله هوش و سرعت عملکرد تشخیص صدای سیری را چندین برابر میکند.
جمع بندی
به نظر میرسد کمپانی اپل در طراحی سیستم عامل watchOS 7 تمام تلاش خود را به کار گرفته تا تجربه کاربران در استفاده از اپل واچ را لذت بخشتر کند. برای اینکار قابلیتها و ویژگیهای کاربردی فراوانی اضافه شدهاند تا کاربران بیشتری را علاقمند به استفاده از این محصول کنند. با این وجود، سیستم عامل واچ او اس 7 اپل جای زیادی برای پیشرفت دارد که این اقدامات شروع خوبی محسوب میشوند. نظر شما در خصوص این قابلیتها چیست؟ آیا اپل توانسته به هدف خود در ارتقا سیستم عامل واچ OS برسد؟ نظرات خود را با ما در پایین صفحه در میان بگذارید.
واکنش شما نسبت به این مطلب چیست؟