آموزش کامل و گام به گام ریستور ویندوز 10، 8 و 7
با این آموزش ریستور ویندوز 10 میتوانید در صورت بوجود آمدن مشکلی سیستم را به تاریخ عقبتری ببرید و هرگونه تغییری که سبب ایجاد مشکل شده است را خنثی کنید.

ابزار سیستم ریستور ویندوز یکی از کاربردیترین امکانات سیستم عامل مایکروسافت است که معمولا هنگامی که مشکل بزرگی پیش میآید یکی از اولین راهحلهای پیش روی شماست. به طور خلاصه شما با استفاده از این ابزار و ایجاد Restore Point میتوانید به نسخه قبلی ویندوز، رجیستری یا تنظیمات درایورها بروید. به این طریق هنگامی که مشکلی برایتان پیش بیاید میتوانید سیستم را دقیقا به همان نقطهای که قبل از پیش آمدن مشکل در آن قرار داشت برگردانید و هر تغییری که سیستم را دچار مشکل کرده را خنثی کنید.
از آنجایی که بیشتر مشکلات ویندوز به خاطر نصب یک بهروزرسانی جدید، تغییرات رجیستری یا مشکلات مربوط به درایورها است ریستور ویندوز 10 یکی از بهترین راهکارهایی است که در ابتدای راه میتوانید آن را امتحان کنید. فرایند ریستور ویندوز 8 یا 10 یا 7 حداکثر بین 10 تا 30 دقیقه طول میکشد. با این آموزش سیستم ریستور میتوانید با طریقه ریستور ویندوز 8 و 10 آشنا شده و از این به بعد بسیاری از مشکلاتتان را از طریق این قابلیت برطرف کنید.
آموزش ریستور ویندوز 10، 8 و 8.1
ابتدا به طریقه ریستور ویندوز 10 خواهیم پرداخت. برای این کار اول به کنترل پنل بروید و گزینه System and Security را انتخاب کنید. در پنجرهای که باز میشود بر روی System کلیک کنید و سپس گزینه System protection را انتخاب نمایید. اکنون در پنجرهای که ظاهر شده روی System Restore کلیک کنید. اگر این گزینه را مشاهده نمیکنید از زبانههای بالای پنجره، زبانه System Protection را انتخاب کنید.
حالا در پنجره بعدی که عنوان Restore system files and settings دارد دو گزینه Recommended restore و Choose a different restore point را خواهید دید که اولی ویندوز را به تاریخ پیشنهادی و انتخابی خود ویندوز برمیگرداند و دومی به شما اجازه میدهد تاریخ مورد نظر خودتان را انتخاب کنید. بهتر است گزینه دوم را انتخاب کنید تا خودتان تاریخ نقطه بازیابی را انتخاب نمایید. حالا بر روی Next کلیک کنید. نکته مهمی که در این قسمت باید به آن توجه کنید این است که اگر قبلا ری استور ویندوز 10 یا 8 را انجام داده باشید در اینجا دو گزینه Undo System Restore و Choose a different restore point را خواهید دید. در این صورت بر روی گزینه دوم کلیک کنید تا یک نقطه بازیابی جدید بسازید.
در پنجره بعدی فهرستی به شما نمایش داده میشود که از بین گزینههای آن میتوانید نقطه بازیابی سیستم را ایجاد کنید. در این فهرست جدیدترین نقطههای بازیابی قابل ساخت به شما نشان داده میشود اما در صورتی که بخواهید به تاریخ قدیمیتری بروید میتوانید با زدن تیک گزینه Show more restore points ریستور ویندوز 8 و 10 را به تاریخ قدیمیتری انتقال دهید. با فعال کردن تیک این گزینه میتوانید تمامی نقاط بازیابی قابل استفاده را ببینید، ولی متاسفانه هیچ راهی برای دسترسی به نقاط بازیابی قدیمیتر وجود ندارد و باید از یکی از همین نقاط، ری استور ویندوز 8 و 10 خود را انجام دهید.
وقتی نقطه بازیابی مورد نظرتان را انتخاب کردید دکمه Next را انتخاب کنید و سپس در پنجره بعدی با عنوان Confirm your restore point بر روی Finish کلیک کنید. نکته بعدی که حائز اهمیت است این است که در این صفحه یک گزینه دیگر با عنوان Scan for affected programs وجود دارد که با انتخاب آن میتوانید ببینید کدام برنامهها، درایوها و دیگر بخشهای ویندوز شامل این نقطه بازیابی میشوند. در این صورت میتوانید بعدا از این اطلاعات برای رفع مشکل ریستور در ویندوز 10 استفاده کنید، البته اگر مشکلی در فرایند بازیابی سیستم به وجود بیاید.
پس از اینکه از این پنجره عبور کردید با یک پیام تحت عنوان ?Once started, System Restore cannot be interrupted. Do you want to continue مواجه میشوید که به شما هشدار میدهد این فرایند قابل توقف نیست. روی Yes کلیک کنید تا به مرحله بعد منتقل شوید. نکته مهم بعدی که در این قسمت آموزش ریستور ویندوز 8 و 10 باید به آن اشاره کنیم این است که اگر ویندوز را از طریق Safe Mode بالا آوردید، دیگر نمیتوانید تغییراتی که فرایند ایجاد Restore Point بر کامپیوتر شما انجام میدهد را به حالت قبل برگردانید. البته این مورد زیاد جای نگرانی ندارد؛ چراکه اگر ویندوز شما آنقدر مشکل دارد که مجبورید از حالت Safe Mode استفاده کنید دیگر گزینههای زیادی پیش رویتان قرار ندارد.
همچنین با کلیک بر روی Yes کامپیوتر ریستارت خواهد شد؛ پس قبل از شروع این فرایند از هر برنامهای که قبلا در آن بودید خارج شوید. با کلیک بر روی Yes سيستم ريستور ويندوز 8 و 10 شروع به کار میکند و ویندوز به همان حالت و شرایطی که در تاریخی که انتخاب کردید قرار داشت برگردانده میشود. در ادامه در یک صفحه پیام Please wait while your Windows files and settings are being restored به شما نشان داده میشود. در این حالت پروسه ری استور ویندوز 10 در حال انجام است و به همین دلیل هرگز نباید کامپیوتر را خاموش یا ریستارت کنید. ریستور پوینت ویندوز 8 نزدیک به 15 یا 20 دقیقه طول خواهد کشید.
پس از پایان کار سیستم ریستارت شده و صفحه لاگین ویندوز به شما نشان داده میشود. در صفحه دسکتاپ نیز پیامی با محتوای System Restore completed successfully. The system has been restored to [date time]. Your documents have not been affected. مشاهده میکنید که به شما موفقیت آمیز بودن سیستم ریستور را اطلاع میدهد.
حالا اگر با این کار مشکلتان حل نشد میتوانید این فرایند را دوباره تکرار کنید، اما این بار باید یک نقطه بازیابی قدیمیتر را انتخاب کنید. در غیر این صورت باید از راههای دیگر به دنبال حل مشکل باشید. اما اگر با ریستور پوینت ویندوز 10 مشکلات جدیدتری پدید آمدند میتوانید به حالت اولیه برگردید؛ البته به شرطی که سيستم ريستور ويندوز 10 را از طریق Safe Mode انجام نداده باشید. برای این کار همانطور که در پاراگراف دوم این بخش توضیح دادیم در پنجره Restore system files and settings گزینه Undo System Restore را انتخاب کنید.
آموزش ریستور ویندوز 7 و ویستا
طریقه انجام سیستم ریستور ویندوز 7 تا حدودی با نسخههای جدیدتر متفاوت است. برای ریستور ویندوز 7 ابتدا باید به مسیر Start > All Programs > Accessories > System Tools بروید و بر روی آیکون System Restore کلیک کنید. حالا در پنجره Restore system files and settings گزینه Yes را انتخاب کنید. البته در این پنجره ممکن است دو گزینه Recommended restore point و Choose a different restore point را داشته باشید. اولی به طور خودکار از نقطه بازیابی پیشنهادی خود ویندوز استفاده میکند و دومی انتخاب نقطه ری استور ویندوز 7 را بر عهده شما میگذارد.
اگر گزینه دوم را انتخاب کنید در پنجره بعدی میتوانید تاریخ و زمان مدنظرتان را هم انتخاب کنید. به طور کلی بهتر است تاریخی را انتخاب کنید که در آن زمان ویندوز مشکلی نداشت. در واقع درست قبل از پیش آمدن مشکل. اگر بخواهید میتوانید مانند بخش بالا یعنی آموزش ریستور ویندوز 8 گزینه Show more restore points یا Show restore points older than 5 days را نیز تیک بزنید تا تاریخهای قدیمیتر را نیز ببینید. البته احتمال کمی وجود دارد که در آن تاریخها نقطه بازیابی وجود داشته باشد، ولی به هر حال ارزش چک کردن را دارد.
بر روی Next کلیک کنید و در پنجره Confirm your restore point نیز Finish را انتخاب کنید تا فرایند ریستور ویندوز 7 شروع شود. در اینجا هم مانند بالا ویندوز ریستارت و یا سیستم خاموش میشود؛ پس حتما اگر برنامهای را باز کردید از آن خارج شوید. در پنجره بعد پیام Once started, System Restore cannot be interrupted. Do you want to continue? را خواهید دید که باز هم مانند قبل باید گزینه Yes را انتخاب کنید. بلافاصله پس از پایان فرایند و ورود به ویندوز شما باید پیام System Restore completed successfully را مشاهده کنید که به شما اطلاع میدهد ری استور ویندوز 7 با موفقیت انجام شده است.
در این مطلب آموزش استفاده از System Restore را با یکدیگر مطالعه کردیم. نکته مهمی که در این آموزش ریستور ویندوز باید به آن اشاره کنیم این است که این فرایند به هیچ وجه به فایلهای غیرسیستمی شما مثل موسیقی، فیلم، اسناد، ایمیلها و غیره کاری ندارد و نه آنها را حذف میکند و نه میتواند آنها را بازیابی کند. همچنین ایجاد Restore Point لزوما به صورت دستی نیست و در صورتی که System Restore فعال باشد خودش به طور خودکار چندین نقطه بازیابی در تاریخهای مختلف ایجاد میکند.
واکنش شما نسبت به این مطلب چیست؟






