آشنایی با بهترین و محبوب ترین پادکست های موسیقی ایرانی و خارجی
در این مقاله قصد داریم تا بهترین پادکست های موسیقی ایرانی و خارجی را برایتان معرفی کنیم. همچنین لینک این پادکستها در کست باکس را برایتان قرار میدهیم.
گوش دادن به موسیقی تجربه فوقالعادهای است. وقتی به موسیقی گوش میدهیم، چیزی در ما ایجاد میشود که غیرقابل توصیف است. همین مورد درباره پادکست های موسیقی نیز صادق است. یک پادکست خوب موسیقی نه تنها به درک شما از یک هنرمند، آهنگ و یا شعر کمک میکند، بلکه به شما امکان میدهد در یک ساعت یا کمتر دانش موسیقی خود را افزایش دهید. پادکست های موسیقی، انواع موضوعات را پوشش میدهند؛ از محبوبترین آهنگهای مورد علاقه هنرمندان گرفته تا تحلیل آهنگهایی که آنها را هزاران بار گوش دادهاید. جستجو برای بهترین پادکست موسیقی ممکن است به نظر سخت برسد؛ به همین دلیل در این مقاله از پوبل بهترین پادکست های موسیقی را برایتان معرفی میکنیم.
بهترین پادکست های موسیقی ایرانی
پادکست های موسیقی هم در ایران و هم در سایر کشورها محبوبیت زیادی دارند. به همین دلیل در این مقاله هم بهترین پادکست های موسیقی ایرانی و هم پادکست های خارجی را معرفی میکنیم.
پادکست موسیقی مترونوم – Metronom
- مدت زمان هر اپیزود: حدود 50 دقیقه
- دنبال کننده در کست باکس: 8238 نفر
از جمله بهترین پادکست های موسیقی، پادکست مترونوم است که به بررسی موسیقی ایرانی و آهنگهای معروف فارسی میپردازد. پادکست Metronom همچنین درباره چگونگی ساخت آهنگهای معروف فارسی از گذشته تا به امروز صحبت میکند. درحال حاضر، هفده قسمت از این پادکست منتشر شده و در این قسمتها، آهنگهای معروف و جاودانهای همچون مرغ سحر، ای ایران، شهزاده رویا و… مورد بررسی قرار گرفتهاند. همچنین علاوه بر توضیحات جامعی که در خود پادکست داده میشود، در بخش نوشتاری هر قسمت نیز چکیدهای از آنچه در آن قسمت گفته میشود همچون سال ساخت آهنگ، سازندگان، موضوع آهنگ و… را برایتان شرح میدهد.
لینک پادکست مترونوم در کستباکس
پادکست رادیو دیو – Radio Deev
- مدت زمان هر اپیزود: حدود یک ساعت
- دنبال کننده در کست باکس: 70860 نفر
پادکست رادیو دیو نیز در فهرست بهترین پادکست های موسیقی پلازامگ قرار دارد و یک مجله شنیداری درباره موسیقی و فرهنگ و هنر است. هر قسمت از این پادکست، ترکیبی از ادبیات و موسیقی است که شما را جذب خود میکند. یکی از نکات مثبت این پادکست نسبت به پادکست مترونوم این است که در قسمتهای مختلف آن، نه تنها به موسیقی ایرانی پرداخته شده، بلکه درباره آهنگهای معروف و ماندگار جهان نیز صحبت شده است. هماکنون این پادکست دارای 26 قسمت است و موضوعاتی همچون به بهشت میماند هورامان، رقصی برای آرژانتین، به تهران گوش میکنید و بسیاری موضوعات جذاب دیگر را شامل میشود.
لینک پادکست رادیو دیو در کستباکس
پادکست پلی لیست – Playlist
- مدت زمان هر اپیزود: حدود 1 ساعت
- دنبال کننده در کست باکس: 58251 نفر
داشتن پلیلیستی از موسیقیهای ایرانی و خارجی که بهروزرسانی نیز میشوند، قطعا خواسته تمام طرفداران موسیقی است. پادکست پلیلیست این خواسته شما را به صورت تمام و کمال برآورده میکند و از این نظر بهترین پادکست موسیقی محسوب میشود. هر قسمت از این پادکست شامل موسیقیهایی است که از نظر سبک، خالق اثر، دوره تاریخی، تِم آهنگ و… شبیه به هم هستند و نیز توسط کاربران انتخاب شدهاند. علاوه براین، بهترین آهنگهای خوانندگان مختلف ایرانی و خارجی جمعآوری شده و در قسمتهای مختلف پادکست پلیلیست قرار دارد. از جمله قسمتهای این پادکست، پلیلیست ورزشی، پلیلیست لایو خوانندگان، پلیلیست پرواز همای، اسپانیایی و… است.
لینک پادکست پلی لیست در کستباکس
پادکست موسیقی آلبوم – Album
- مدت زمان هر اپیزود: حدود 1 ساعت و نیم
- دنبال کننده در کست باکس: 16743 نفر
یکی دیگر از بهترین پادکست های موسیقی در فهرست پلازامگ، پادکست آلبوم است. در این پادکست، درباره آلبومهای مختلف موسیقی نقد و صحبت میشود و علاوه بر معرفی آلبومها و موسیقیهای جدید افراد معروف، به معرفی موسیقی آرتیستهای جدید و کمتر شناخته شده نیز میپردازد. در این پادکست شما با سبکهای مختلف موسیقی ایرانی و خارجی آشنا میشوید و در کنار گوش دادن به موسیقی آنها، اطلاعاتی نیز درباره هر یک از این آهنگها کسب میکنید. در حال حاضر 13 قسمت از این پادکست منتشر شده و شامل موضوعاتی مانند شاید فردایی نباشد، این آخرین بدرود است، پلکانی به سوی بهشت و… است. همچنین در بخش نوشتاری هر قسمت، توضیحاتی درباره آهنگها و موضوع هر قسمت به شما داده میشود.
لینک پادکست آلبوم در کستباکس
پادکست کُرُن – Koron
- مدت زمان هر اپیزود: حدود 30 دقیقه
- دنبال کننده در کست باکس: 19254 نفر
پادکست موسیقی کُرُن نیز در فهرست بهترین پادکست های موسیقی پوبل قرار دارد. این پادکست فقط به بررسی موسیقی دستگاهی ایران میپردازد. در هر قسمت، پلیلیستی از آهنگهای یک سبک برای شما قرار داده شده است و به بررسی این آهنگها میپردازد. علاوه بر این، در بخش نوشتاری نیز میتوانید خلاصهای از هر قسمت را بخوانید که شامل فهرست آهنگهایی که قرار است در آن قسمت بشنوید و نیز معرفی آهنگی است که مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
لینک پادکست کُرُن در کستباکس
پادکست آمپاژ – Ampaj
- مدت زمان هر اپیزود: حدود 60 دقیقه
- دنبال کننده در کست باکس: 4424 نفر
پادکست موسیقی آمپاژ سعی دارد تا درباره اتفاقات و صداهایی صحبت کند که کمتر مورد توجه قرار گرفتهاند. همچنین علاوه بر پخش موسیقیهای جذاب خارجی و ایرانی در هر قسمت، با افراد مختلفی نیز مصاحبه میکنند. موضوعات هر قسمت این پادکست مختلف بوده و شامل صحبت درباره موسیقی زنان در ایران و مشکلات آنها، معرفی انجمنهای هنری، کپی رایت، نوازندگان خیابانی، ترانههای امروزی و… میشود. آمپاژ هماکنون با داشتن 29 قسمت، در بین بهترین پادکست های موسیقی قرار دارد.
لینک پادکست آمپاژ در کستباکس
پادکست موسیقی رادیو دچارانه
- مدت زمان هر اپیزود: حدود 30 دقیقه
- دنبال کننده در کست باکس: 2782 نفر
یکی دیگر از بهترین پادکست های موسیقی، قطعا پادکست رادیو دچارانه است. اگر به موسیقی عاشقانه و دیالوگهای عاشقانه علاقه دارید، پیشنهاد ما به شما این پادکست است. تاکنون 15 قسمت از پادکست رادیو دچارانه منتشر شده و شامل عنوانهایی همچون زندگی رو فریاد بزن، تنها صداست که میماند، جوانی کن، یک عاشقانه آرام، پاییز من و… است.
لینک پادکست رادیو دچارانه در کستباکس
پادکست صداهای عامهپسند – Pulp Voices Podcast
- مدت زمان هر اپیزود: حدود 60 دقیقه
- دنبال کننده در کست باکس: 3448 نفر
آخرین پادکست در فهرست بهترین پادکست های موسیقی ایرانی پلازامگ، پادکست صداهای عامهپسند است که در هر قسمت به بررسی درباره یک آهنگ و یا یک خواننده معروف میپردازد. برای مثال در یکی از قسمتهای این پادکست، به بررسی آهنگ «باغ زندگی» از شادمهر و علیرضا عصار پرداخته است که مربوط به دهه 70 است. همچنین گفتنی است که این پادکست نهتنها به موسیقی اصیل ایرانی و پاپ میپردازد، بلکه موسیقی رپ و خوانندگان معروف در این زمینه را نیز بررسی میکند.
لینک پادکست صداهای عامه پسند در کستباکس
بهترین پادکست های موسیقی خارجی
با پلازامگ همراه باشید تا در ادامه با بهترین پادکست های موسیقی خارجی نیز آشنا شویم.
پادکست موسیقی Song Exploder
با این پادکست میتوانید در 30 دقیقه یا کمتر، مفهوم و عمق آهنگهای خارجی مورد علاقه خود را درک کنید. در هر قسمت، یک هنرمند در مورد مراحل نوشتن و تولید یکی از محبوبترین آهنگهایش صحبت میکند و این باعث میشود تا حس نزدیکتری به آن آهنگ پیدا کنید. برای مثال یکی از آهنگهای معروف گروه راک Semisonic بهنام Closing Time در این پادکست مورد بررسی قرار گرفته است.
لینک پادکست Song Exploder در اسپاتیفای
پادکست Broken Record
Broken Record نیز در بین بهترین پادکست های موسیقی خارجی قرار دارد. در این پادکست، چهار میزبان مختلف اجرا میکنند؛ بنابراین حداقل یکی از آنها گوینده مورد علاقه شما خواهد بود. هر قسمت این پادکست درباره یک فرد مشهور و افسانهای در دنیای موسیقی است و درباره زندگی و حرفه او در Broken Record بحث میشود. اپیزودها از مباحث مختلفی تشکیل شدهاند که از جمله آنها، موضوعات مربوط به سلامت روان با آندره و آهنگهای خواننده، شاعر و موسیقیدان معروف آمریکایی، بریتنی هوارد است.
لینک پادکست Broken Record در اسپاتیفای
پادکست Desert Island Discs
Desert Island Discs یک برنامه اصلی رادیویی BBC از سال 1942 بوده که امروزه به یکی از بهترین پادکستهای موسیقی تبدیل شده است. هر هفته، میزبان از یک شخصیت مشهور یا چهره عمومی میخواهد تا هشت آهنگی را که برای رفتن به یک بیابان با خود میبرد، انتخاب کند. به عبارت دیگر، باید ترانههایی که زندگی آنها را تعریف میکنند را انتخاب کنند. از چهرههای مشهوری که در این پادکست حضور داشتند میتوانیم به اما تامپسون و تام هنکس اشاره کنیم.
لینک پادکست Desert Island Discs در اسپاتیفای
پادکست موسیقی Tiny Desk Concerts
هر آنچه که از کنسرت خواننده مورد علاقه خود انتظار دارید را در یکی از بهترین پادکست های موسیقی یعنی پادکست Tiny Desk Concerts میتوانید بشنوید. علت انتخاب این اسم برای پادکست این است که شما در هر جایی که باشید، حتی در محیط کار خود و پشت میزتان میتوانید به کنسرت خواننده محبوبتان گوش دهید و لذت ببرید.
لینک پادکست Tiny Desk Concerts
در این مقاله بهترین پادکست های موسیقی ایرانی و خارجی را معرفی کردیم. امیدواریم این مقاله برایتان مفید باشد. آیا تجربه گوش دادن به این پادکستها را داشتهاید؟ اگر چنین است، خوشحال میشویم تا نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید. همچنین برای ما بنویسید که به نظر شما بهترین پادکست موسیقی کدام عنوان است؟
واکنش شما نسبت به این مطلب چیست؟