کدام پردازنده بهتر است؟ پردازنده اینتل یا AMD

مقایسه پردازنده اینتل و AMD یکی از مقوله‌های جذاب دنیای فناوری است. به خصوص از آنجایی که رقابت میان این دو در طول چند سال گذشته شدت بیشتری گرفته است.

آگوست 12, 2020 - 14:25
 0  825
کدام پردازنده بهتر است؟  پردازنده اینتل یا AMD
مقایسه پردازنده اینتل و AMD

اگر به دنبال یک پردازنده برای یک کامپیوتر گیمینگ یا انجام کارهای روزانه خود باشید، تنها می‌توانید از دو شرکت خرید کنید: اینتل یا AMD. از آنجایی که این دو تنها شرکت‌های سازنده پردازنده در جهان هستند، رقابت و مقایسه پردازنده اینتل و AMD نیز هر سال به مرحله جذاب‌تری می‌رسد. نتیجه این رقابت این است که بسیاری از کاربران بدون جانب داری از یکی از این دو کمپانی نمی‌توانند یک پردازنده متناسب با نیازهایشان را خریداری کنند. در حقیقت بیشتر آن‌ها بدون هیچ شک و تردیدی به سراغ پردازنده‌های AMD می‌روند، آن هم در حالی که این شرکت تا همین 3 سال پیش در آستانه ورشکستگی قرار داشت.

AMD حالا به جایی رسیده که می‌توان گفت سهم بیشتری از بازار پردازنده را از رقیب قدرتمند خود از آن خود کرده و به عقیده بسیاری پردازنده‌های بهتری نیز تولید می‌کند. اما از سوی دیگر اینتل نیز همچنان به عنوان یکی از برندهای معتبر دنیای فناوری، تسلیم نشده و با عرضه نسل دهم پردازنده‌های خود تلاش کرده در این رقابت باقی بماند. در ادامه با مقایسه پردازنده اینتل و AMD باید ببینیم کدام یک از آن‌ها ارزش بیشتری دارد. همراه Pobel باشید.

مقایسه پردازنده اینتل و AMD

در این مقاله ما به مقایسه پردازنده اینتل و AMD در جنبه‌هایی نظیر نحوه استفاده شما، قیمت، عملکرد، پشتیبانی از درایوها، مصرف برق و امنیت خواهیم پرداخت. از میان آن‌ها یک کمپانی به عنوان برنده قطعی معرفی خواهد شد، ولی شما برای خرید پردازنده باید فارغ از نام برند به قیمت، ویژگی‌ها و عملکرد توجه بیشتری نشان دهید.

 

مقایسه پردازنده Intel با AMD از لحاظ قیمت

می‌توان به جرات گفت که قیمت بیشترین اهمیت را برای کاربران دارد. AMD در بحث قیمت معمولا حرف اول را زده و توانسته پردازنده‌های قدرتمند خود را با قیمت اقتصادی به دست کاربران برساند؛ گرچه پردازنده‌های سری XT این شرکت از این قاعده مستثنی هستند و اگر آن‌ها را فاکتور بگیریم، این کمپانی همراه با پردازنده‌های خود ویژگی‌های اضافی زیادی مثل خنک‌کننده، امکان اورکلاک در بیشتر مدل‌ها و همچنین نرم‌افزارهایی مثل Precision Boost Overdrive برای اورکلاک خودکار پردازنده را به دست کاربر می‌رساند.

همچنین شما طیف گسترده‌ای از مادربوردهایی که از تراشه AM4 استفاده می‌کنند و با پردازنده‌های جدید و قدیمی AMD سازگار هستند را هم برای انتخاب در اختیار دارید. علاوه بر این تمامی مادربوردهای AMD به جز سری A از اورکلاک پشتیبانی می‌کنند. در ادامه می‌توانید جدول برابری پردازنده های اینتل و AMD از لحاظ قیمت را مشاهده کنید.

نام پردازنده قیمت پردازنده AMD قیمت پردازنده اینتل
 Cascade Lake-X – Threadripper 900 تا 3750 دلار 800 تا 2999 دلار
Intel Core i9 – AMD Ryzen 9 434 تا 739 دلار 459 تا 505 دلار
Intel Core i7 – AMD Ryzen 7 294 تا 339 دلار 300 تا 370 دلار
Intel Core i5 – AMD Ryzen 5 149 تا 249 دلار 125 تا 200 دلار
Intel Core i3 – AMD Ryzen 3 95 تا 120 دلار 78 تا 173 دلار

این تازه گذشته از نقطه قوت اصلی پردازنده‌های AMD یعنی هسته‌ها و رشته‌های بیشتر و همچنین پشتیبانی از درگاه PCIe 4.0 سریع‌تر است. اینتل تلاش کرده با معرفی سری کامت لیک اس و بدون افزایش قیمت هسته‌ها، رشته‌ها و ویژگی‌های بیشتری را به پردازنده‌های خود اضافه کند. به این ترتیب کاربر برای هر هسته و رشته اضافی هزینه کمتری می‌کند. اما در سوی دیگر AMD نیز بیکار ننشسته و در پاسخ قیمت پردازنده‌های خود را کاهش داده است. از همین رو AMD همچنان در بحث قیمت و مقرون به صرفه بودن از اینتل جلوتر است.

اینتل همراه با پردازنده‌هایی که قابلیت اورکلاک ندارند فن‌های خنک‌کننده عرضه می‌کند، ولی عملکرد این فن‌ها در بهترین حالت راضی کننده است و برخی از آن‌ها در حالت تنظیمات کارخانه بهترین عملکرد را ندارند. این درست در نقطه مقابل استانداردی است که AMD برای خنک‌کننده‌های خود که بعضی از آن‌ها از قابلیت نورپردازی RGB هم پشتیبانی می‌کنند وضع کرده است.

AMD vs Intel / مقایسه سی پی یو amd با intel

افزون بر این اینتل برای پردازنده‌هایی که قابلیت اورکلاک دارند هم هیچ خنک‌کننده‌ای به شما نمی‌دهد و شما مجبورید یک هزینه جداگانه برای خنک‌کننده بپردازید. این در حالی است که بیشتر خنک‌کننده‌های AMD برای اورکلاک کردن پردازنده در حد متوسط جوابگو هستند.

مورد بعدی این است که با وجود اینکه اینتل برای پردازنده‌های قابل اورکلاک خود هزینه اضافه کمتری طلب می‌کند، اما در عوض شما باید برای خرید مادربوردهای سری Z که از اورکلاک پشتیبانی می‌کنند مبلغ بسیار زیادی پرداخت کنید؛ زیرا اینتل اجازه اورکلاک پردازنده با مادربوردهای سری H یا B را نمی‌دهد. اینتل همچنین سابقه طولانی در عرضه سریع سوکت‌های جدید دارد. یعنی با خرید از اینتل، احتمال اینکه بتوانید با مادربورد فعلی خود از یک پردازنده جدید استفاده کنید یا پردازنده قدیمی خود را در یک مادربورد جدید مورد استفاده قرار دهید بسیار کم است. آن‌ها همچنین از PCIe 4.0 نیز پشتیبانی نمی‌کنند و همچنان به استفاده از PCIe 3.0 که سرعت بسیار کمتری دارد اصرار دارند.

AMD vs Intel / جدول مقایسه سی پی یو amd با intel

AMD با وجود اینکه بیشترین ارزش را در برابر قیمت پرداختی به شما ارائه می‌دهد، اما برای بهترین و قدرتمندترین پردازنده‌های خود مثل Ryzen 9 3950X نیز هزینه بیشتری طلب می‌کند. این کمپانی همچنین به تازگی از پردازنده‌های جدید Ryzen 9 3900XT، پردازنده Ryzen 7 3800XT و Ryzen 5 3600XT رونمایی کرده که نسبت به نسل قبل تنها حدود 100 تا 200 مگاهرتز سرعت بیشتری دارند و خبری از ویژگی‌های جدید نیز در آن‌ها نیست. همچنین مدل‌های 3900XT و 3800XT هم همراه با خنک‌کننده عرضه نمی‌شوند و گذشته از این سری XT نیز با قیمت بسیار بیشتری نسبت به سری X وارد بازار شده است. به همین دلیل اگر قیمت برایتان بیشترین اهمیت را دارد، بهتر است از مدل‌های فعلی AMD استفاده کنید.

 

برنده در زمینه قیمت: AMD 

وقتی از لحاظ قیمت به مقایسه پردازنده اینتل و AMD بپردازید متوجه می‌شوید که سرخ‌پوشان ارزش خرید بیشتری برای تمامی مدل‌هایشان به شما ارائه می‌دهند. به خصوص اگر عملکرد را نیز در نظر بگیریم. با این حال اگر خواهان گرافیک مجمع در کنار یک پردازنده با 4 هسته یا بیشتر هستید، اینتل تنها انتخاب شما است.

 

مقایسه سی پی یو AMD با Intel از لحاظ گیمینگ

سوالی که ذهن خیلی‌ها را مشغول کرده این است که برای گیم AMD یا Intel کدام یک از آن‌ها مناسب‌تر است؟ با مقایسه پردازنده اینتل و AMD در بخش گیمینگ می‌بینیم اینتل همچنان توانسته عملکرد بهتری به ازای هر هسته از خود به نمایش بگذارد. پردازنده‌های آن‌ها در مواقعی که نیاز به پردازش سبک است یا هنگام اجرای برنامه‌هایی که رابطه خوبی با هسته و رشته‌های زیاد ندارند، عملکرد واقعا سریعی دارند و این موضوع شامل حال اکثر بازی‌ها نیز می‌شود. با این حال ای ام دی، به خصوص با پردازنده‌های میان‌رده خود، در برخی از مباحث کلیدی حرف اول را می‌زند و اگر نگاهی به بنچمارک پردازنده‌های این کمپانی بیندازید، می‌بینید در بحث گیمینگ نیز حرف‌های زیادی برای زدن دارند.

AMD vs Intel / جدول برابری پردازنده های اینتل و amd

اما اینتل بدون شک با پردازنده‌های Core i9-10900K و Core i7-10700K حرف اول را در زمینه گیمینگ می‌زند. با این وجود اختلافی که بین عملکرد پردازنده‌های هم رده اینتل و AMD وجود دارد در حد و اندازه‌ای نیست که ارزش پرداخت مبلغ اضافی را داشته باشد. اگر بهترین پردازنده‌های این دو را در زمینه گیمینگ با هم مقایسه کنید، به سختی می‌توانید متوجه اختلاف میانشان شوید. اما اوضاع در میان پردازنده‌های میان‌رده کمی متفاوت است. همانطور که پیشتر گفتیم در این رده قیمت است که مهمترین فاکتور برای خریدار به حساب می‌آید و AMD عملکرد بهتری را در ازای مبلغی که از شما می‌خواهد ارائه می‌کند. از طرف دیگر اینتل هم با عرضه Core i5-10600K با قیمت 260 دلار سعی کرده تا جای ممکن به AMD نزدیک شود.

پردازنده‌های اینتل قدرت پردازشی بیشتری دارند، ولی شما برای آنکه بتوانید از این قدرت بیشتر نهایت استفاده را ببرید به یک پردازنده گرافیکی قدرتمند و یک مانیتور با نرخ‌تازه‌سازی بالا نیاز دارید. همچنین باید در رزولوشن 1080p نیز بازی کنید؛ چراکه اگر به سراغ رزولوشن‌های بالاتر مثل 1440p بروید فشار، بیشتر بر روی پردازنده گرافیکی وارد می‌شود تا پردازنده اصلی. بنابراین چیزی از قدرت پردازشی بیشتر پردازنده عاید شما نخواهد شد. مگر اینکه یک پردازنده گرافیکی نسل جدید Big Navi یا GTX 3080 / Ampere انویدیا که قرار است به زودی عرضه شوند را خریداری کنید.

AMD vs Intel / برای گیم amd یا intel

اما بیشتر سیستم‌های میان‌رده از این پردازنده‌های گرافیکی قدرتمند استفاده نمی‌کنند. به همین دلیل یک پردازنده با قدرت اضافی کارایی چندانی برای گیمینگ نخواهد داشت. به این نکته هم باید اشاره کنیم که AMD عموما رشته‌ها و هسته‌های بیشتری را به شما ارائه می‌دهد و به همین دلیل هنگام اجرای بازی اگر همزمان چت کنید یا از مرورگر استفاده کنید، احتمال کمتری وجود دارد که دچار لگ یا کرش شوید یا دیگر مشکلات مربوط به عملکرد را تجربه کنید.

 

برنده در زمینه گیمینگ: اینتل

اینتل برنده این دور است. اگر بهترین عملکرد و قدرت ممکن را در نظر بگیریم، اینتل در سطح بالاتری قرار خواهد گرفت. اگر شما یک گیمر هستید و می‌خواهید تک تک فریم‌های بازی به بهترین شکل اجرا شوند و یا اگر به دنبال اورکلاک هستید، پردازنده‌های رده‌بالای اینتل انتخاب بهتری برایتان خواهند بود؛ به خصوص اگر بخواهید یک پردازنده گرافیکی جدید خریداری کنید.

از طرف دیگر برای پردازنده‌های میان‌رده، AMD گزینه بهتری است. در بحث گیمینگ اگر از بهترین کارت گرافیک یا مانیتورهای بازار استفاده نمی‌کنید، بعید است متوجه تفاوت میان عملکرد اینتل و AMD شوید.

 

مقایسه پردازنده اینتل و AMD از لحاظ بهره وری و تولید محتوا

اگر در مقایسه پردازنده اینتل و AMD گیمینگ را کنار بگذاریم، آن وقت اختلاف میان این دو بیشتر می‌شود. پردازنده‌های AMD در بحث عملکرد چند رشته‌ای و برنامه‌های تولید محتوا عملکرد بسیار بهتری ارائه می‌کنند که دلیل آن تعداد بیشتر هسته‌ها، رشته‌ها و کش بیشتر است. اینتل در طول این سال‌ها سعی کرده نودهای پردازشی کوچکتر و متراکم‌تری بسازد و به همین دلیل در بحث تعداد هسته‌ها عقب افتاده است. حالا AMD هم برای کامپیوترهای رده‌بالا و هم میان‌رده پردازنده‌هایی ارائه می‌کند که اینتل قادر به رقابت با آن‌ها نیست.

AMD vs Intel / مقایسه amd a10 با core i7

برای مثال Ryzen 9 3950X دارای 16 هسته است که بسیار بیشتر از Core i9-10900K اینتل است یا رایزن Threadripper 3990X دارای 64 هسته پردازشی و 128 رشته است که تقریبا قابل باور نیست. از آنجایی که عملکرد پردازنده‌های AMD در این بخش بهتر است، قیمت آن‌ها هم از پردازنده‌های پرچمدار اینتل گرانتر است. البته نه در حد خیلی زیادی، چراکه اگر سری XT را فاکتور بگیریم، AMD در هر بازه قیمتی ارزش خرید بیشتری دارد. این هسته‌های اضافی تقریبا در هر پردازش سنگینی مثل رندرنیگ و پردازش ویدیو ارزش خود را نشان می‌دهند.

 

برنده در زمینه بهره وری و تولید محتوا: AMD

برای کاربران حرفه‌ای که به دنبال عملکرد بسیار خوب در بحث تولید محتوا و برنامه‌های بهره‌وری هستند، کاملا مشخص است که کدام پردازنده ارزش بیشتری دارد. البته عدم وجود گرافیک مجمع در پردازنده‌های 6 هسته‌ای و بالاتر AMD به این معنی است که اگر قصد خرید کارت گرافیک ندارید، چاره‌ای به جز خرید از اینتل نخواهید داشت. اما بعید است کاربران حرفه‌ای از قید یک پردازنده گرافیکی اختصاصی و قدرتمند بگذرند.

 

مقایسه پردازنده اینتل و AMD از لحاظ مشخصات و ویژگی ‌ها

AMD پردازنده‌های خود را با نام‌های رایزن 3، رایزن 5، رایزن 7، رایزن 9 و Threadripper عرضه می‌کند، در حالی که اینتل محصولاتش را در خانواده‌های Core i3 و Core i5 و Core i7 و Core i9 و همچنین Cascade Lake-X به فروش می‌رساند. برای مقایسه باید به رده هرکدام از این خانواده‌ها توجه داشته باشیم؛ چراکه برای مثال مقایسه AMD A10 با Core i7 اصلا منطقی نخواهد بود. برای مقایسه ی پردازنده های اینتل و AMD می‌توانیم تمامی آن‌ها را در یک جدول قرار دهیم، ولی برای آنکه مطلب طولانی نشود تنها بر بهترین و قدرتمندترین پردازنده‌های آن‌ها تمرکز خواهیم کرد. در ادامه جدول مقایسه سی پی یو AMD با Intel از لحاظ مشخصات را مشاهده می‌کنید.

نام پردازنده قیمت تعداد هسته‌ها و رشته‌ها فرکانس پایه و افزایشی (گیگاهرتز) کش L3 (مگابایت) توان طراحی گرمایی (TDP) PCIe رم
Threadripper 3990X 3990 دلار 64 هسته و 128 رشته 2.9 / 4.3 256 280 وات 72 مسیر قابل استفاده / نسل چهارم  DDR4-3200 چهار کاناله
اینتل W-3175X 2999 دلار 28 هسته و 56 رشته 3.1 / 4.8 38.5 255 وات 48 مسیر / نسل سوم DDR4-2666 شش کاناله
Threadripper 3970X 1999 دلار 32 هسته و 64 رشته 3.7 / 4.5 128 280 وات 72 مسیر قابل استفاده / نسل چهارم DDR4-3200 چهار کاناله
Threadripper 3960X 1399 دلار 24 هسته و 48 رشته 3.8 / 4.5 128 280 وات 72 مسیر قابل استفاده / نسل چهارم DDR4-3200 چهار کاناله
اینتل Xeon W-3265 3349 دلار 24 هسته و 48 رشته 2.7 / 4.6 33 205 وات 64 مسیر / نسل سوم DDR4-2933 شش کاناله
اینتل Core i9-10980XE 979 دلار 18 هسته و 36 رشته 3.0 / 4.8 24.75 165 وات 48 مسیر / نسل سوم DDR4-2933 چهار کاناله

در اینجا می‌بینیم که AMD با 64 هسته و 128 رشته در پرچمدار خود یعنی Threadripper 3990X فرسنگ‌ها با اینتل فاصله دارد. شما با سری Threadripper علاوه بر هسته و رشته بیشتر به PCIe 4.0 و حافظه کش بیشتر نیز دسترسی خواهید داشت. با وجود اینکه این سری قیمت بیشتری از اینتل Xeon W-3175X دارد، اما در عوض AMD به ازای هر هسته مبلغ کمتری را از شما دریافت می‌کند.

 

برنده از لحاظ مشخصات و ویژگی ‌ها: AMD

وقتی کار مقایسه پردازنده اینتل و AMD از نظر مشخصات را انجام دهید، می‌بینید AMD در هرکدام از پردازنده‌های میان‌رده و رده‌بالای خود در مقایسه با اینتل هسته، رشته، حافظه کش بیشتر و همچنین پشتیبانی از PCIe 4.0 و رم سریع‌تر را در ازای مبلغ کمتر در اختیار شما قرار می‌دهد. اگر پرچمداران AMD و همچنین مدل‌های ارزان قیمت سری رایزن را در نظر بگیریم، کاملا واضح خواهد بود که AMD ارزش خرید بیشتری نسبت به اینتل دارد.

 

مقایسه ی Intel و AMD از لحاظ اورکلاک

در این قسمت بدون شک اینتل عملکرد بهتری دارد. پردازنده‌های این کمپانی در مقایسه با AMD به شما اجازه می‌دهند به فرکانس‌های پردازشی بالاتری برسید. با این حال همانطور که گفتیم برای اورکلاک پردازنده‌های اینتل شما باید برای پردازنده‌های سری K این کمپانی بعلاوه مادربوردهای سری Z و همچنین یک خنک‌کننده باکیفیت، مبلغ بیشتری پرداخت کنید تا بتوانید از قابلیت اورکلاک اینتل نهایت بهره را ببرید.

AMD vs Intel / مقایسه ی پردازنده های اینتل و amd

در سوی دیگر AMD به اندازه اینتل دست شما را برای اورکلاک کردن سی پی یو باز نمی‌گذارد. در حقیقت نهایت فرکانسی که شما با اورکلاک کردن تمام هسته‌های پردازنده این کمپانی می‌توانید به آن دست پیدا کنید، چند صد مگاهرتز کمتر از نهایت فرکانس تک هسته‌ای آن‌ها است. این به این معنی است که شما با اورکلاک کردن تمام هسته‌ها به احتمال زیاد در پردازش‌های سبک شاهد افت عملکرد پردازنده خواهید شد.

در حالی که شما با اورکلاک پردازنده‌های نسل دهم کامت لیک اینتل می‌توانید به فرکانس 5 گیگاهرتز نیز دست پیدا کنید؛ عددی که شاید تنها با خنک‌کننده‌های نیتروژن مایع در پردازنده‌های AMD قابل دسترسی باشد.

 

برنده از لحاظ اورکلاک: اینتل

اگر اورکلاک را در مقایسه پردازنده اینتل و AMD در نظر بگیریم، این آبی پوشان هستند که برنده از زمین خارج می‌شوند. اینتل به شما اجازه می‌دهد به فرکانس‌های بسیار بیشتری دست پیدا کنید، البته قبل از آن باید آماده پرداخت هزینه‌های اضافی برای پردازنده، مادربورد و خنک‌کننده باشید. رویکرد AMD در قبال اورکلاک بیشتر از همه مناسب کاربران تازه‌کار است و به آن‌ها اجازه می‌دهد با برنامه Precision Boost Overdrive بهترین عملکرد را بر اساس توانایی‌های سیستمشان تجربه کنند.

 

مقایسه پردازنده اینتل و AMD از لحاظ مصرف برق و حرارت

وقتی نوبت به مقایسه پردازنده های اینتل و AMD از نظر حرارت می‌رسد، معماری 7 میلی‌متری پردازنده‌های AMD تاثیر مثبت زیادی روی گرمای آن‌ها می‌گذارد. مصرف برق نیز بیشتر از همه به طراحی محصول مثل لیتوگرافی و معماری بستگی دارد، اما معمولا هرچقدر مصرف یک پردازنده بالاتر باشد، حرارت آن نیز بالا خواهد بود.

AMD vs Intel / مقایسه intel و amd

اینتل در طول 5 سالی که از عرضه پردازنده‌های 14 نانو‌متری می‌گذرد توانسته تا 70 درصد نرخ انرژی به عملکرد آن‌ها را بهبود ببخشد. اما این موضوع طی چند وقت اخیر و با عرضه پردازنده‌های جدید برعکس شده است. چراکه اینتل برای رقابت با AMD چاره‌ای به جز افزایش توان پردازنده‌های خود نداشته که در عوض سبب شده حرارت آن‌ها نیز به نسبت قبل بیشتر باشد. به همین خاطر است که بسیاری از کاربران با برخی خنک‌کننده‌های استوک اینتل به مشکل خوردند. همچنین شما برای برق‌رسانی به پردازنده و خنک‌کننده نیز به یک مادربورد و پاور قدرتمند نیاز دارید. تمام این‌ها جز فاکتورهایی هستند که مصرف برق پردازنده‌های اینتل را به اندازه قابل توجهی بالا بردند.

در طرف مقابل AMD از معماری 7 نانومتری در پردازنده‌های خود استفاده می‌کند که نسبت به معماری 14 نانومتری اینتل کارآمدی بیشتری دارد. در نتیجه شما به ازای هر وات می‌توانید مصرف بیشتری از پردازنده داشته باشید و همچنین خنک‌کننده‌های AMD نیز دردسرهای اینتل را ندارند.

 

برنده از لحاظ مصرف برق و حرارت: AMD

نمی‌توان از اهمیت معماری 7 نانومتری AMD به راحتی گذشت. این پردازنده‌ها در کنار ریزمعماری Zen 2 سبب شدند جدیدترین پردازنده‌های رایزن به اندازه قابل توجهی مصرف و حرارت کمتری داشته باشند.

 

مقایسه Intel و AMD از لحاظ لیتوگرافی

AMD در بخش لیتوگرافی حرف اول را می‌زند. این کمپانی در نسل فعلی پردازنده‌های رایزن خود از نودهای 7 نانومتری ساخت شرکت تایوانی تی‌اس‌ام‌سی استفاده می‌کند. شرکتی که سازنده نودهای محصولات اپل و هواوی نیز هست. در طرف دیگر اینتل 5 سال است که از پردازنده‌های 14 نانومتری برای دسکتاپ و مدل‌های 10 نانومتری برای لپ‌تاپ استفاده می‌کند و به اذعان خود آن‌ها، نودهای AMD عملکرد بهتری دارند و اینتل تا زمانی که از نودهای 5 نانومتری رونمایی نکند شانس چندانی در برابر لیتوگرافی AMD نخواهد داشت.

 

برنده در زمینه لیوتگرافی: AMD

اینتل مدت زیادی است که روی عدد 14 نانومتر گیر کرده و در این مدت هم توانسته تا جای ممکن از تمام پتانسیل موجود این نودها بهره ببرد، اما نه در حدی که بتواند با AMD رقابت کند. آن‌ها هرچه سریع‌تر باید به تولید پردازنده‌های دسکتاپ 10 یا 7 نانومتری روی بیاورند.

 

مقایسه ی پردازنده های اینتل و AMD از لحاظ معماری

هنگام مقایسه پردازنده اینتل و AMD باید بدانیم که دو تصمیم در پروسه طراحی پردازنده تاثیر زیادی بر عملکرد و ارزش آن خواهند گذاشت: اتصالات داخلی و ریزمعماری. AMD به لطف فناوری Infinity Fabric توانسته چندین دای را در داخل یک پردازنده مجمع به هم متصل کند. می‌توانید این فناوری را مانند چندین قطعه از یک پازل در نظر بگیرید که با قرار گرفتن در کنار هم یک تصویر کلی را ایجاد می‌کنند. به این ترتیب AMD می‌تواند به جای آن که از یک دای بزرگ استفاده کند، از چندین دای کوچک در کنار هم استفاده کند تا هم عملکرد کلی بهبود پیدا کند و هم هزینه تولید کمتر شود.

AMD vs Intel / مقایسه ی intel و amd

AMD ابتدا از این فناوری در معماری Zen خود استفاده کرد و توانست IPC (دستورات در هر چرخه) را به میزان 52 نسبت به معماری قبلی یعنی Bulldozer بهبود ببخشد. پردازنده‌های فعلی این شرکت از معماری Zen 2 استفاده می‌کنند که نسبت به Zen توانستند 15 درصد دیگر IPC را بهبود دهند. آن‌ها همچنین توانستند با به کارگیری از نودهای 7 نانومتری در کنار Zen 2 تا 31 درصد عملکرد هر هسته را ارتقا دهند. این موضوع سبب شده که پردازنده‌های AMD تقریبا هم سطح بهترین پردازنده‌های اینتل قرار بگیرند.

اینتل بازهم تا زمانی که نتواند پردازنده‌های 10 نانومتری را وارد خط تولید خود کند، نمی‌تواند با به کارگیری ریزمعماری جدید، پردازنده‌هایش را بهبود دهد. آن‌ها می‌خواهند در آینده با توسعه ریزمعماری‌هایی که قابل استفاده در نودهای مختلف هستند این مشکل را برطرف کنند، اما تا آن زمان چاره‌ای به جز استفاده از ریزمعماری قدیمی Skylake ندارند.

 

برنده از لحاظ معماری: AMD

کاملا مشخص است که با مقایسه CPU AMD Intel در زمینه معماری، یک برند با سرعت بیشتری رو به جلو حرکت می‌کند. اینتل همچنان از همان معماری Skylake که در سال 2015 معرفی کرد استفاده می‌کند و این موضوع کاملا خودش را نشان می‌دهد. AMD به لطف پیشرفت‌های پیاپی خود، در زمینه طراحی گوی سبقت را از کمپانی رقیب که همچنان به معماری 5 سال پیش خود اتکا می‌کند ربوده است.

AMD vs Intel / مقایسه cpu amd intel

با وجود پیشرفت‌های زیاد AMD، اینتل همچنان به لطف کاربران بی‌شماری که از یک پردازنده گرافیکی جدا استفاده نمی‌کنند سهم قابل توجهی از بازار را در اختیار دارد. بنابراین این کمپانی هنوز برای جبران فاصله‌اش با AMD فرصت دارد. در حال حاضر اما در مقایسه پردازنده اینتل و AMD این AMD است که برنده است. البته بسته به استفاده شما یک پردازنده اینتل ممکن است هنوز هم انتخاب بهتری برایتان باشد. به خصوص اگر می‌خواهید در بحث اورکلاک و گیمینگ بهترین تجربه را داشته باشید یا اگر تمایلی به خرید گرافیک جداگانه ندارید. اما اگر به دنبال محصولی هستید که میان قیمت و عملکرد بهترین تعادل را داشته باشد، به سراغ AMD بروید.

واکنش شما نسبت به این مطلب چیست؟

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

مجله پوبل مجله اینترنتی پوبل به عنوان مکانی برای افزایش دانش و سطح آگاهی شما دوستان عزیز راه‌اندازی شد. هدف ما در مجموعه پوبل آشنایی همه مردم با حوزه‌های تکنولوژی، سرگرمی، هنری، علمی، وسایل نقلیه و سایر موارد است. امیدواریم مطالب مجله اینترنتی پوبل به نیازهای شما پاسخ دهد و شما را بیشتر با فناوری های جدید و روز آشنا کند. به امید فردایی با دانش بیشتر و افزایش معلومات همه مردم ایران